05 Şubat 2017 15:38

Haziran Hareketi, 'Hayır' startını Kadıköy'den verdi

Birleşik Haziran Hareketi, Başkanlık referandumuna yönelik 'Hayır ve Ötesi' kampanyası kapsamında İstanbul buluşmasını gerçekleştirdi.

Paylaş

Birleşik Haziran Hareketi, referandum için hazırladığı “Hayır ve Ötesi” kampanyasının startını İstanbul’da verdi.

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Başkanlık referandumuna yönelik 'Hayır' çalışmasına İstanbul Kadıköy’de bulunan Caferağa Spor Salonu'nda, "Memleket İçin Hayır İstanbul Buluşması" ile start verdi.  Salona "Hayır’ı dalga dalga çoğaltalım, Yeni bir başlangıç için hayır”, “Memleket bizim, hepimizin” pankartları asıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, TTB Merkez Konseyi üyesi Hüseyin Demirdizen ve yüzlerce yurttaşın katıldığı etkinlik, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Hukuk bittiyse Haziran başlar” sloganları eşliğinde yapılan saygı duruşu ardından sanatçı Erdal Güney’in seslendirdiği müzik dinletisi ile başladı. 

BHH Yürütme Kurulu üyesi Burak Yücel kısa bir konuşma yaptı.

‘DELİ GÖMLEĞİ GİYDİRİLMEK İSTENİYOR’

Çok önemli tarihsel bir süreçten geçildiği şeklinde sözlerine başlayan Yücel, “Hepimiz birer köleye dönüştürülmek isteniyoruz ve bunun adına anayasa, rejim değişikliği deniliyor. AKP ve MHP bu ülkedekilere deli gömleği giydirmek için canla başla direniyor. Çok kısa süre sonra Haziran’ın ülkesini kuracağız. Tek adamın diktatörlüğüne karşı 80 milyonun geleceğini savunuyoruz. Haziran laik bir memleketin sesidir. Soma’daki madencilerinin, inşaat işçilerin sesidir. Halkların bir arada kardeşçe yaşadığı bir ülkenin adıdır” dedi. Yücel ayrıca, AKP’nin MHP’yi arkasına alıp "Evet" çıkaracaklarına ikna olduğunu fakat bugün kamuoyu yoklamalarında “Hayır”ın açık ara önde olduğunu söyledi. 

HAYIR VE ÖTESİ' YARINDAN İTİBAREN HAYATA GEÇECEK

BHH İstanbul adına konuşan Şilan Geçgel de, "Referandumda başında Hazirancı olmayan sandık bırakmayacağız" dedi. Geçgel, 'Hayır' kampanyasında mahalle ve sandık örgütlenmesini yapmak için 'Hayır ve Ötesi' çalışmasının yarından itibaren hayata geçeceğini duyurdu. “Hayır ve Ötesi” kampanyası ile yurttaşların sandık görevlisi, müşahit, tasarımcı, hukukçu, yazılımcı ve katılımcı olarak çalışmalara aktif olarak katılabileceği bilgisini veren Geçgel, "’Hayır ve Ötesi' katılımcıları kurulan forum sayfalarıyla fikirlerini beyan edebilecek, anketlerle yapılacak oylamalarla çalışmadaki önemli kararlarda söz sahibi olabilecekler” diye vurguladı. 

‘HAYIR DEDİĞİMİZ ZAMAN BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN’

Son olarak konuşan BirGün gazetesi Yayın Kurulu üyesi Barış İnce de, birlikte kurulan geleceğe sahip çıkmak gerektiğini ve basit bir "Hayır"dan bahsedilmediğini belirterek, “Hayır dediğimiz zaman başka bir dünyanın mümkün olduğunu göreceğiz” dedi. Anaakım ve iktidar yanlısı medya organlarına dikkat çeken İnce, “O gazeteler bizim elimizde olsaydı yüzde doksan dokuz 'Hayır' çıkacaktı” diye konuştu. 

Etkinlik, müzik ve çekilen halaylarla son buldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, Çaykur Varlık Fonu'na devredildi

SONRAKİ HABER

Besiciler hayvanlarını satamıyor: Hayvan pazarı dondu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...