05 Şubat 2017 14:21

PSAKD ve Halklar Derneği üyesi 8 kişi tutuklandı

Mersin'de gözaltına alınan PSAKD ve Halklar Derneği üyesi 8 kişi tutuklandı.

Paylaş

Mersin'de 14 gün önce gözaltına alınan ve işkence gördüklerine ilişkin fotoğrafları basına yansıyan Halklar Derneği ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyelerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi önceki gün emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarıldı.  

“Örgüt üyesi olmak”la suçlanan 13 kişiden Dilan Ekin, Gülbeyaz Karaer, Seval Arıcı, Ercan Fırat, Erkan Koyuncu, Merih Cengiz, Uğur Kan ve Yusuf Şah çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. 5 kişi ise serbest bırakıldı.

Dernek üyelerinin tutuklanmasına, Grup Yorum konserine gitmeleri ve 10 Ekim Ankara Katliamı’na ilişkin yapılan eylemlere katılmaları delil gösterildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, 8 kişinin gözaltında 14 gün boyunca açlık grevinde oldukları ve “örgütsel tutum” sergilediklerine dair bir dosyanın Sulh Ceza Hakimliğine gönderildiği belirtildi. Mersin ve Tarsus C Tipi cezaevlerine gönderilen dernek üyelerinin hastaneye götürüldükleri sırada da darp edildikleri iddia edildi. (Mersin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da 'çocukluk ve edebiyat' konulu söyleşi

SONRAKİ HABER

Kadıköy’deki 'hayır' gözaltıları serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...