05 Şubat 2017 13:05

Adana’da ‘Huzur operasyonu’nda işkence iddiası

Adana'da 'huzur operasyonu' kapsamında gözaltına alınan Kenes ailesinin işkenceye uğradığı iddia ediliyor.

Paylaş

OHAL ile birlikte artan “Huzur” operasyonları, Adana’da huzur bırakmadı! 1 Şubat’taki operasyonda aile boyu polis dayağından geçirilen Kenes Ailesi’nden bir kişi “polise mukavemet”ten tutuklandı. Darp raporu alan aile bireyleri polisten şikayetçi. 

Adana’da Kürtlerin yoğun yaşadığı mahalleler olan Şakirpaşa, Denizli, Barbaros, Gülbahçe ve Dağlıoğlu’ya polisler tarafından neredeyse her gün operasyon yapılıyor. “Huzur operasyonu” adı altında yapılan bu operasyonlarda, esnafın ve mahalle sakinlerinin tehdit edildiği iddia edilirken, mahalle sakinleri hiçbir huzurlarının kalmadığını dile getirdi. En son 1 Şubat’ta Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde yapılan “Huzur operasyonu”nda Ova Caddesi üzerinde esnaflık yapan Abdullah Kenes, ailesi ve diğer esnafların polisler tarafından darp edildiği belirtildi. Polislerce feci şekilde darp edildikleri iddia edilen Abdullah Kenes ve S.A. adlı genç gözaltına alındı. “Polise mukavemet” suçlamasıyla savcılığa çıkarılan iki kişi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. S.A’yı adli kontrol kararıyla serbest bırakan mahkeme, Kenes’i ise “polise mukavemet” suçlamasıyla tutuklayarak cezaevine gönderdi.

‘BURANIN KRALI BİZİZ’

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan S.A. yaşananları şu sözlerle anlattı: “Abdullah Kenes’ten polisler kimlik istedi. O da tam kimliği arka cebinden çıkarırken bir polis gelip onun karnına yumruk attı. Kenes’in bu duruma tepki göstermesi üzerine onlarca polis bir anda Kenes’i yere yatırıp dövmeye başladı. Darbı engellemeye çalışan Abdullah Kenes’in ailesi, çevredeki esnaf ile halka da saldırmaya başladılar. Bende gittim bana da saldırdılar. Halka küfürler ettiler. Bize ‘Buranın kralı biziz’ diyorlardı.

Polisin kendisini ve Kenes’i gözaltına alıp zırhlı araca koyduğunu ifade eden S.A., zırhlı araç içerisinde polisin birkaç kez kendilerine biber gazı sıkıp darbettiğini kaydetti. S.A., şöyle devam etti: “Araç içinde kafamıza bastılar. Bizi Şakirpaşa Karakolu’na götürdüler ve orada polisler bizi geceye kadar dövdü.” Abdullah Kenes’in annesi İpek Kenes ise, onlarca polisin oğlunu darbettiğini ve bu durumu engellemeye çalıştığı için kendisinin, eşinin ve çocuklarının da polislerce darpedildiğini aktardı. Darp nedeniyle rapor aldıklarını belirten anne Kenes, “Polis bizi aile boyu darp etti. İlk defa öyle bir şey başımıza geliyor” dedi.  Kenes’in kardeşi Kasım Kenes de, dükkanlarının önünde durduklarını, üst araması ve kimlik kontrolü yapıldığı sırada bir polisin ağabeyinin karnına vurduğunu aktardı.  Kenes, “Her gün burada uygulama yapılıyor. Darp raporlarını aldık ve avukatımıza verdik. Suçsuz yere darp edildik, şikayetçiyiz” diye konuştu. (Adana/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Halkalı'da 'Hayır' afişine silahlı tehdit

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi kongresini gerçekleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...