11 Haziran 2012 11:25

'Genel grev yapacak gücümüz var'

PETROL-İŞ Trakya Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu, Lüleburgaz’da Ezgi Hotel salonunda yapıldı.Genel kurulun açılışını yapan Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova,  havayolu işçilerine getirilen grev yasağını kınayarak başladı. Düşova, 12 Eylülle hesaplaştığını söyleyen AKP Hükümetinin, 12 Eylülc

'Genel grev yapacak gücümüz var'
Paylaş

Genel kurulun açılışını yapan Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova,  havayolu işçilerine getirilen grev yasağını kınayarak başladı. Düşova, 12 Eylülle hesaplaştığını söyleyen AKP Hükümetinin, 12 Eylülcülerin bile cesaret edemediği bir iş yaptığını dile getirdi.

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptığı konuşmada, “Ekonominin ayağı ucuz iş gücü üzerine kurulmuştur. Ucuz iş gücünü sağlamanın yolu da güvencesiz, kuralsız ve sendikasız işçi çalıştırmaktan geçer. AKP Hükümeti, bunları yapmaktadır. Demokratik hakkını kullanarak, barışçıl bir eylem gerçekleştiren havayolu işçilerinden 305 kişiyi işten atarak, ne kadar kararlı olduğunu göstermiştir” dedi. 

Sendikal örgütlülüğün yüzde 5’lere düştüğünü, özel sektörde bu oranın yüzde 3 olduğuna dikkat çeken Öztaşkın, saldırılar karşısında Türk-İş yönetiminin tavrını eleştirerek, “Kıdem tazminatı konusunda, ‘Görüşebiliriz, işverenlerimiz bazı konularda haklı olabilir’ diyen Hak-İş’e bugün, Türk-İş yönetimi de eklenmiştir. ‘Kıdem tazminatı, grev nedenidir’ diye kararı olan Türk-İş bugün, ‘Bu kıdem tazminatında sorun vardır. Bunu hükümetle konuşmak, yeniden değerlendirmek lazım. Genel grev, genel grev diyoruz da, bunu yapacak gücümüz var mı?​’ diyen bir noktaya gelmiştir. Evet vardır. Türkiye işçi sınıfının genel grev yapacak gücü de, kararlılığı da, cesareti de vardır. Yeter ki siz işçi sınıfının önüne düşün, ona güven verin, üzerinize düşeni yapın” dedi.  Öztaşkın, Türk-İş yönetiminin, “Sendikal Güç Birliğinin işçileri böldüğü, zayıflattığı” gibi iddiaları olduğunu, bunun gerçek olmadığını, tam tersine işçi ve emekçileri, bütün emek ve demokrasi güçlerini, hiçbir ayrım gözetmeden birleştirmek ve emek düşmanı güçlerin karşısına dikmek için kurulduğunu kaydetti.

Eğitim Sen, Emek Partisi (EMEP), ÖDP, MHP ve CHP yöneticileri de genel kurulda birer konuşma yaptı. Seçimleri Şube Başkanı Turgut Düşova’nın hazırladığı liste kazandı.  (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sultangazi işçileri piknikte buluştu

SONRAKİ HABER

‘AKP saldırganlığına karşı HDK’yi büyütelim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...