05 Şubat 2017 10:38

HDK: 'Evet'in neler kaybettireceğini anlatacağız

HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, 'Hayır’ın neler kazandıracağını 'Evet’in neler kaybettireceğini anlatacağız' dedi.

Paylaş

HDK, 7’nci dönem 2’nci Genel Meclis Toplantısı’nı Taksim Hill Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıda, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Onur Hamzaoğlu toplantıda birer konuşma yaptı.

Tutuklu HDP’li vekillerin ve DBP belediye eş başkanlarının durumuna dikkat çeken Hamzaoğlu, “14 yıldır hükümet olan bir parti belediyesini kazanamadığı Kürt il ve ilçelerindeki belediyeleri başka yollar ile almaya çalıştı. 67 belediye eşbaşkanı tutuklu halde” dedi. “Bu referandumda bizler Türkiye'yi karanlıktan, alacakaranlığa dönüşmesine engel olabiliriz” diyen Hamzaoğlu, “Bizler HDK'deki renklerimizde olduğu gibi 'Hayır’ımızın ne anlama geldiğini tartışmadan doğrudan doğruya, 'Hayır'ı kullanmamız gerekiyor. Bunu yaparken toplumda 'Evet-Hayır' kampları yaratmamak en özenli olmamız gereken alandır. Bizler 'Hayır’ın neler kazandıracağını 'Evet’in neler kaybettireceğini zihnimizdeki ve halkların zihnindeki anlamlarını anlatmalıyız” diyerek, sözlerini “Hayır kazanacak” ile sonlandırdı.

HAYIR DİYENLERE BASKI VAR

Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, bir dayatmayla karşı karşıya olduklarını belirterek, “15 Temmuz'u bizlere karşı, topluma, devrimcilere, demokratlarına, toplumun ilerici olanlara karşı kullandılar. Bunu da bir Anayasa taslağıyla, bir referandumla taçlandırmak istemekteler” diye konuştu. Hayır bildirisi dağıtan ve kampanyasını yürütenlere karşı baskı ve saldırıların olduğuna vurgu yapan Koçyiğit, “Bunların hiçbiri işe yaramayacak, dün olduğu gibi bugün de kendi ilkelerimiz ile mücadele hattımızı örgütleyeceğiz. Her birimizin bu ülkenin her bir taşında emeği var. Onun için bu ülkenin özgürlüğü en çok bizim hakkımız. Bir kişinin gelip bütün özgürlüklerimize el koyup emeğimizi çalmasını, yok etmesine, 3. sınıf bir Ortadoğu ülkesine dönüşmesini asla kabul etmiyoruz, bundan sonra da etmeyeceğiz. Mücadelemiz zorlu ama kararlıyız, başarmaya kenetlenmişiz” diye konuştu. Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı yapıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ford, TOFAŞ, Renault; İşçiyi ezenler zirveyi kaptırmadı

SONRAKİ HABER

HDP Kadın Meclisi: Apoletli ve kravatlı faşizme hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...