11 Haziran 2012 11:19

Sultangazi işçileri piknikte buluştu

GAZİOSMANPAŞA ve Sultangazi ilçelerinde bulunan Elma Bahçesi ve Sultan Çiftliği bölgelerinde çalışan işçiler Gazi Mahallesi barajında bir piknik düzenlediler.Elma bahçesi ve Sultan çiftliği işçi kurultayı komitesi tarafından “ Gücümüz Birliğimizdir” sloganı ile Gazi Mahallesi barajınd

Sultangazi işçileri piknikte buluştu
Paylaş
Selahattin Öçal

Elma bahçesi ve Sultan çiftliği işçi kurultayı komitesi tarafından “ Gücümüz Birliğimizdir” sloganı ile Gazi Mahallesi barajında bulunan Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz hatıra ormanında bulunan alanda yapılan piknik kalabalık geçti.

Piknikte bir konuşma yapan komite sözcüsü Ejot Tezmak fabrikasında çalışan Birleşik Metal-İş İşyeri Baş Temsilcisi İlker Tetik, çalıştıkları Elma Bahçesi Ve Sultançiftliği bölgelerinde yaklaşık 5 bin işçinin çalıştığını, bunların yüzde 90’ının sigortasız ve sendikasız çalıştırıldığını söyledi. 

Tetik, 15-16 Haziran işçi direnişleri yıldönümünü de hatırlatarak bunların anısına 15 Haziran Cuma günü Gaziosmanpaşa Karadeniz mahallesinde Yrd. Doç. Dr. Berna Müftüoğlu’nun katılacağı “İş sağlığı, iş güvenliği” paneli düzenleyeceklerini, bu panele de bütün işçileri davet etti.  Daha sonra söz alan Emek Partisi Sultangazi İlçe Yöneticisi Mustafa Gürsoy, ülkede işçilere ve emekçilere yapılan saldırılar sürerken düzenlenen bu pikniğin dayanışma olarak anlamlı olduğunu söyledi. Gürsoy, Emek Partisi olarak Elma Bahçesi ve Sultançiftliği bölgelerinde çeşitli fabrikalarda ve iş kollarında çalışmalar yaptıklarını anlatarak “Partimiz işçilerin ve emekçilerin partisidir” dedi.

İşçi kurultay komitesinin düzenlediği piknik daha sonra söylenen türküler ve çekilen halaylarla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mudanyalı üreticilerden ÖTV tepkisi

SONRAKİ HABER

'Genel grev yapacak gücümüz var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa