05 Şubat 2017 06:39

Çok sayıda merkezde IŞİD operasyonu: Yüzlerce gözaltı

Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Adıyaman ve Gaziantep'i de kapsayan çok sayıda kentte IŞİD operasyonu düzenlendi. 400'ü aşkın kişi gözaltında.

Paylaş

IŞİD'e yönelik çok sayıda ilde operasyon başlatıldı. Operasyonda Urfa'da 150, Antep'te 47, Ankara'da 60, İstanbul'da 18, Adana'da 25, Bingöl'de 17, Elazığ'da 12, Çorum'da 19, Bursa'da 46, Van'da 8, Hatay'da 38, Kocaeli'de 10 kişi gözaltına alınırken, Konya'da da 75 kişi için gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

URFA'DA 150 GÖZALTI

Urfa'da IŞİD'e yönelik ev ve otellere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 150 kişi gözaltına alındı.

Suriye uyruklu olduğu belirtilen şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorguya alınacak.

ANTEP'TE 47 GÖZALTI

Gaziantep'te Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde savcılık kararıyla 51 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonlarda 47 kişi gözaltına alındı.

ANKARA'DA 60 GÖZALTI

Ankara'da düzenlenen operasyonlar Altındağ, Mamak, Sincan ve Çubuk ilçelerinde gerçekleşti. Aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 60 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL VE KOCAELİ'DE 18 GÖZALTI

İstanbul ve Kocaeli'de ise 18 şüpheli gözaltına alındı. Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 20 adreste ve Kocaeli'nde bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, F.Z, Y.S, M.K, İ.K, Y.K, İ.A, M.Ç, Ö.Y, S.U, Y.A, F.T, A.U, V.K, H.E, R.C.K, A.T, B.S. ile yabancı uyruklu A.W olmak üzere 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ayrıca operasyonda 10'u çocuk 14 yabancı uyruklu kişi, sınır dışı işlemleri için bölge polis merkezlerine teslim edildi.

Kocaeli’de ayrıca Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri tarafından eş zamanlı yapılan baskınlarda ise 10 şüpheli gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.  

BURSA'DA 46 GÖZALTI

Bursa'da Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 46 kişi gözaltına alındı. Aralarında yabancı uyrukluların da olduğu şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KONYA'DA 75 GÖZALTI KARARI

Konya'da ise 75 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken 30'un üzerinde kişi gözaltına alındı. Operasyon devam ediyor ve gözaltı sayısının artacağı belirtiliyor.

Şüphelilerin, örgüte lojistik destek sağladığı ve Suriye gidip gelerek örgütle temasa geçtikleri ifade edildi.

'YAKIŞIKLI ÇIKAR MIYIZ?'

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Şüphelilerden birinin, kendisini görüntüleyen gazetecilere 'Yakışıklı çıkar mıyız? Biraz yakışıklı çıkar mıyız?' demesi dikkat çekti.

ADANA'DA 25 GÖZALTI

Operasyonların Adana ayağında 25 kişi gözaltına alındı.

IŞİD'e yönelik Yüreğir ilçesi, Yeşilbağlar ve Kiremithane mahallelerinde operasyon başlatıldı. Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu yaklaşık 500 polis iki mahallede 53 adrese baskın yaptı. Yapılan baskınlarda 25 kişi gözaltına alındı.

BİNGÖL'DE 10 GÖZALTI

Bingöl’de IŞİD şüphelisi 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

'İZMİR'DE EYLEM YAPACAKLARDI' İDDİASI

Öte yandan İzmir'de de bu sabah düzenlenen operasyonda IŞİD adına çatışma bölgelerine gidip gelen, halen çatışma bölgeleriyle irtibatlı olup eylem hazırlığındaki 9 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talimatı ile İzmir merkez ve Menemen ilçelerinde 9 adrese eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.

ELAZIĞ'DA 12 GÖZALTI

 Elazığ'da  IŞİD'e yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. 16 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi. Diğer 4 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

ÇORUM’DA: 19 GÖZALTI

Çorum'da IŞİD'e yönelik belirlenen adreslere sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi. İl merkezi ve bazı ilçeleri de kapsayan operasyonda belirlenen adreslerde arama gerçekleştirildi. Yapılan baskınlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ADIYAMAN MERKEZLİ OPERASYONDA 10 GÖZALTI

Adıyaman merkezli 5 ilde IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında İstanbul, Samsun, Manisa, ve Gaziantep'te çok sayıda adrese şafak vakti eş zamanlı baskın yapıldı.

HATAY'DA 38 GÖZALTI 

Hatay'da IŞİD'e yönelik operasyonda 38 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler evlerinde yapılan aramanın ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

VAN'DA DA OPERASYON 

Van'da yapılan operasyonda ise; 8 kişi gözaltına alındı. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda ışid üyesi oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğubayazıt Belediyesi eş başkanları tutuklandı

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de Fetih el Şam operasyonu: 9 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa