05 Şubat 2017 06:19

Milletvekillerinin haberleşme giderleri açıklandı

CHP'li Elif Doğan Türkmen'in 1.2 milyon liralık faturası sonrası gündeme gelen TBMM'deki haberleşme giderleri açıklandı.

Paylaş

Hürriyet'in yayınladığı listeye göre Elif Doğan Türkmen'den sonra en yüksek iletişim harcaması 373 bin 417 lira ile CHP'li Emre Köprülü'ye ait. Köprülü'yü bir başka CHP'li Özcan Purçu 181 bin  905 lira ile takip ediyor.

TBMM Başkanı ve Başkanvekilleri, katip üyeler, idare amirleri ve grup başkanvekillerinden oluşan listedeki en mütevazı harcama 500 TL ile HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım'a ait.

Normalde TBMM üyelerinin haberleşme faturaları, bir yıl içerisinde vekil maaşının iki katını geçemiyor.

Hürriyet'in haberine göre iletişim harcamaları konusunda TBMM üyelerinin tamamı için iki maaş kısıtlaması uygulanmıyor. Bu uygulamadan muaf olan üyeler de var.

23 Başkanlık Divanı üyesi (TBMM Başkanı, 4 TBMM Başkanvekili, 11 kâtip üye, 7 idare amiri), 11 TBMM Grup Başkanvekili ve 18 İhtisas Komisyonu Başkanı olmak üzere tam 52 kişi.

Habere göre bu uygulama 1993’ten beri geçerli. Dayanağı da Hüsamettin Cindoruk’un TBMM Başkanı olduğu dönemde, 4 Mart 1993’te yapılan bir Başkanlık Divanı toplantısında alınan karar.

Durumu bir haftadır tartışılan CHP’li Elif Doğan Türkmen de Başkanlık Divanı’nda kâtip üye olması nedeniyle ‘sınırsız iletişim’ hakkına sahip olanlar arasındaydı.

Sınırsız iletişim harcaması hakkına sahip olanların bir yılda ne kadar harcadığını gösteren toplu bir liste yok. Hürriyet tarafından tespit edilen listeyse şöyle:

 

Yüksek faturalara esas sebep olanın mektuplar olduğu belirtiliyor.

Habere göre "bir kâtip üye örneğin ramazan ayında 200 binden fazla mektup gönderince, TBMM, 100 bin TL’lik bir faturayla karşılaşıyor".

GSM operatörleri sınırsız paketleri sabit fiyatlara sattığından telefon ve SMS faturaları sınırların çok altında kalıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Park halindeki kamyon alev aldı

SONRAKİ HABER

Doğubayazıt Belediyesi eş başkanları tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...