05 Şubat 2017 04:45

Trump yönetimi, vize yasağının iptalini temyize taşıdı

Trump yönetimi, Federal Mahkeme'nin vize yasağı ile ilgili kararının iptali için Temyiz Mahkemesi'nin 9. Dairesine başvuruda bulundu.

Paylaş

ABD'de Trump yönetimi, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkenin vatandaşlarına getirilen vize yasağının veto edilmesi sonrası Temyiz Mahkemesi'ne başvurdu.

Yeni Başkan Donald Trump geçen hafta cuma günü imzaladığı başkanlık kararnamesi ile Sudan, Irak, Suriye, İran, Libya, Yemen ve Somali vatandaşlarına geçici olarak vize verilmemesi ve bu ülkelerden gelenlerin ülkeye alınmaması talimatını vermişti.

Kararname ile ayrıca Suriye'den mülteci girişi süresiz askıya alınmıştı.

Trump'ın bu kararı ülke çapında protestolara yol açmıştı. Trump bu kararından dolayı içeriden ve dışarıdan pek çok siyasi liderin tepkisi ile karşı karşıya kalmıştı.

Federal Yargıç James Robart'ın, vize yasağını geçici olarak durdurması sonrası Adalet Bakanlığı temyiz dosyasını hazırlarken, İç Güvenlik ile Dışişleri Bakanlıkları yargıcın kararını uygulamaya koydu.

Akşam saatlerinde Beyaz Saray yazılı bir açıklama ile kararı eleştirirken, cumartesi sabahı Trump, Twitter hesabından yargıcın kararını "gülünç" diye nitelendirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ataş'tan partililere tepki

SONRAKİ HABER

Miami Heat'ten 20 yıl sonra bir ilk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...