05 Şubat 2017 04:27

Paraguay'da ölüleri imzacı yapan başkana zombili tepki

Paraguay'da yeniden aday olmak isteyen Başkan Horacio Cartes'in ölülerin imzacı olduğu şaibeli listesi, 'zombi'lerce protesto edildi.

Paylaş

Paraguay’da zombi kılığında sokaklara çıkan 300’ü aşkın protestocu yeniden başkan adayı olmak isteyen sağcı lider Horacio Cartes’e tepki gösterdi.

Colorado Partisi mensubu Cartes’in, yeniden aday olması için 300 bin kişinin imza verdiği iddia edilmişti. Ancak listede ismi bulunan binlerce kişinin hayatta olmadığı ortaya çıktı.

TeleSur'un haberine göre protestocular, bu duruma tepki göstererek başkanlık sarayının önünde eylem yaptı. “Zombi”ler arasında Paraguay’ın eski diktatörü ve aynı zamanda Colorado Partisi üyesi olan Alfredo Stroessner de vardı. ABD destekli Stroessner, 1954-1989 arası ülkeyi yönetmişti. Stroessner, binlerce komünistle yerlinin öldürülmesinin sorumlusu olarak gösteriliyor.

Eylemde açılan dövizlerden birinde “Stroessner’cilik 18 bin 772 kişiye işkence yaptı... Bu yeniden yaşanmasın” yazıyordu.

Paraguay anayasası, başkanın yeniden seçilmesine izin vermiyor ancak Colorado Partisi, bir süredir Cartes’in 2018’de yeniden aday olabilmesi için kanun değişikliğine gidilmesi kampanyası yürütüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

24 yaşındaki genç, evindeki yangında yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ataş'tan partililere tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...