04 Şubat 2017 14:25

KESK üyeleri Diyarbakır’da ihraçları protesto etti

KESK üyesi emekçiler, KHK’yle verilen ihraç kararlarını Diyarbakır’da düzenledikleri oturma eylemiyle protesto etti.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) aldığı karar doğrultusunda OHAL kapsamında ihraç edilen kamu emekçileri için başlatılan haftalık oturma eylemleri sürüyor.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu’nun çağrısı ve çok sayıda sendika temsilcisinin katıldığı oturma eylemine sağlık emekçilerinin katılımı yoğun oldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube binası toplantı salonunda yapılan oturma eyleminde emekçiler, bağlama ve erbane eşliğinde türküler söyledi.

Emekçiler açıklama sırasında üzerlerine ‘OHAL’e hayır’, ‘İhraçlara hayır’, ‘İşimizi istiyoruz’ yazılı beyaz önlükler giydi.

Evrensel’e konuşan SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Ramazan Kaval, “AKP hükümeti OHAL ile birlikte her kesimi bastırarak bir rejim kurma çabaları içerisine girdi. Buna ses çıkaran emekçiler ihraç edildi, görevden alındı. Bizler bu susturma, sindirme çabalarına rağmen ses çıkartmaya devam ettiğimiz gibi referandumda da haksızlığa, hukuksuzluğa ‘Hayır’ diyerek cevabımızı vereceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD, tutuklu üye ve yöneticilerine mektup

SONRAKİ HABER

Ocak ayında 38 kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...