04 Şubat 2017 13:23

CHP’li Yarkadaş: RTÜK Başkanı sansürü itiraf etti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, RTÜK’ün AKP’li üyelerinin televizyonları baskı altına almaya çalıştıklarını itiraf ettiklerini söyledi.

Paylaş

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya’nın Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerin bunun en somut kanıtı olduğunu belirten Yarkadaş şöyle konuştu: “RTÜK’ün AKP’li üyelerinin TV yayınlarını baskı altına almaya çalıştıkları gayrimeşru toplantı, Başkan İlhan Yerlikaya tarafından da itiraf edildi. Yerlikaya, toplantıya katılmadığını, gelenlere ‘Hoş geldin’ dedikten sonra ayrıldığını söylüyor. Peki bu toplantı hangi yönetmeliğe göre düzenlenmiş? RTÜK’ün diğer partilere mensup üyelerinin bile toplantıdan haberi yok! RTÜK Başkanı hem suç işliyor; hem suç işletiyor, hem de bunu itiraf ediyor.”

‘KARGALAR GÜLER...’

RTÜK Başkanı Yerlikaya ile AKP’li üyelerin referandum öncesi terörü bahane ederek TV yayınlarını baskı altına almaya çalıştıklarını belirten Yarkadaş, “Anayasal güvence altına alınmış olan haberleşme özgürlüğü ve bilgi edinme hakkı keyfi bir biçimde gasbediliyor” dedi. RTÜK Başkanı Yerlikaya’nın “son dakika” olarak bilinen haber duyurma tekniğinden rahatsız olduğunu itiraf ettiğini de belirten Yarkadaş şunları söyledi: “Güya ekranda ‘son dakika’ yazısı belirince, yaşlılar aşırı heyecanlanıyormuş. Bazı yaşlılar kalp krizi geçiriyormuş... Yerlikaya’nın sansür için bulduğu kılıfa, kargalar güler... Son dakika, dünyanın her yerinde kullanılan bir haber tekniğidir ve televizyon gazeteciliğinin vazgeçilmez bir enstrümanıdır.”

12 EYLÜL RUHU

Referandum öncesi TV yayınlarının daha büyük bir baskı altına alınacağının bizzat Yerlikaya tarafından itiraf edildiğini vurgulayan Yarkadaş, “Evet oyları istedikleri gibi yükselmeyince, çareyi TV’lere gözdağı vermekte buluyorlar” dedi. Televizyonlara dönük baskılara da dikkat çeken Yarkadaş, “TV yöneticilerine dağıttıkları Bilgi Notu adlı talimname, 12 Eylül yasaklarının yeni versiyonudur. 12 Eylül’ün ruhu RTÜK’te dolaşıyor” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Peri Vadisinde çığ düştü, 150 hayvan öldü

SONRAKİ HABER

Bakan Bozdağ: CHP ve HDP eylem birliği yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...