04 Şubat 2017 13:26

Peri Vadisinde çığ düştü, 150 hayvan öldü

Bingöl'ün Adaklı İlçesi'ne bağlı Mercan Köyü Zavuk Mezrası'nda, gece yarısı çığın altında kalan 150 küçükbaş hayvan öldü.

Paylaş

Dersim-Bingöl arasındaki Peri Vadisi’ne çığ düştü. Kar altında kalan 150 küçükbaş hayvan öldü. Yolların kapalı olduğu bölgede köylüler komşularının yardımı ile hayvanları çığ altından kurtarmaya çalışıyor.

Çığ felaketi 1 Şubat 2017 günü meydana geldi. Çığda Bingöl’e bağlı Adaklı İlçesine 40 km uzaklıktaki Mercan Köyü Zabuk Mezrasında hayvancılık yapan Filit Elgörmüş adlı vatandaşın 300 baş küçükbaş hayvanının 150’si çığ altında kaldı.

Sabah 09.30 sularında meydana gelen çığ sonrası kar altında kalan hayvanların cesetlerinin büyük kısmı halen çıkarılmayı bekliyor. Köyler ve mezralara ulaşımın kar nedeniyle yapılamadığı bölgede çığ felaketine yetkilerden şu ana kadar herhangi bir yardımın da gelmediği dile getiriliyor.

Çığ altında kalan hayvanların cesetleri komşu köylülerin yardımı ile kar altından çıkarılmaya çalışılıyor. Adeta kaderleri ve acıları ile baş başa bırakılan köylüler her fırsatta ‘çağ atladık’ diye övünen yetkililerin çığ altında kalan 150 hayvanı kurtarmak için bile kıllarını kıpırdatmadığını dile getiriyor. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuyruklu Hikâyeler: Sinemanın Köpekleri

SONRAKİ HABER

CHP’li Yarkadaş: RTÜK Başkanı sansürü itiraf etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...