04 Şubat 2017 13:14

Kuyruklu Hikâyeler: Sinemanın Köpekleri

Pera Film, 10-28 Şubat tarihleri arasında köpeklerin beyaz perdeye yansıyan öykülerini bir araya getiriyor.

Paylaş

Pera Film, sezona Kuyruklu Hikâyeler: Sinemanın Köpekleri programıyla devam ediyor. 10-28 Şubat arasında sunulan program, köpeklerin dünyanın farklı köşelerinden beyaz perdeye yansıyan öykülerini bir araya getiriyor.

Kuyruklu Hikâyeler: Sinemanın Köpekleri programı köpeklerin dünya sinemasındaki yerini, animasyon, belgesel, komedi ve gerilim türlerindeki avangart ve kült yapımlar ekseninde ortaya koyuyor. Hikayeler bazen umudun, bazen isyanın simgesi olarak perdeye yansırken, onlar kimi zaman sahipleri için bir yaşama sebebi, kimi zaman da bizler için sahiplerini tanıma aracına dönüşüyor.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsünde Dört Ayaklı Belediye: İstanbul’un Sokak Köpekleri sergisi sürerken izlenebilecek program kapsamında 10 filme yer veriliyor. Programdaki kuyruklu hikayeleri sizler için derledik;

Kornel Mundruczo’nun Cannes Film Festivali’nde “Belirli Bir Bakış” ödülü kazanan filmi Beyaz Tanrı, Budapeşte sokaklarında köpeğini aramak için evden kaçan 13 yaşındaki Lili’nin, Kelly Reichardt imzalı Wendy ve Lucy ise köpeğini bulmak için çırpınan genç bir kadının karşılaştığı talihsiz olaylar dizisini konu ediniyor.

Arjantinli Yönetmen Carlos Sorin’in filmi Bombon Köpek, sıradan bir adam ve hayatını değiştiren sıra dışı bir köpeğin hikayesini anlatıyor.

Amerikan bağımsız sinemasının sevilen yönetmenlerinden Todd Solondz, yeni filmi Wiener-Dog’da, bir ‘sosis-köpek’’ aracılığıyla Amerikan toplumunun portresini çizerken, bağımsız sinemanın yıldızlarıyla dolu oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

ACKERLEY VE KÖPEĞİ TULİP’İN 15 YILLIK DOSTLUĞU PERDEDE

Kadrosuyla dikkat çeken diğer yapım Cesc Gay yönetmenliğindeki Truman’da, başrolleri tanınmış oyuncular Ricardo Darín ve Javier Cámara paylaşıyor. “En İyi Film” dahil beş dalda Goya ödülü kazanan film, duygusal komedi tarzıyla öne çıkıyor. Christopher Guest’in imzasını taşıyan En Güzel Köpek, Philadelphia’daki bir köpek güzellik ve yetenek yarışmasının katılımcılarına odaklanıyor.

Yazar J. R. Ackerley’nin Köpeğim Tulip adlı anı kitabından uyarlanan animasyon, on beş yıllık dostluklarını Ünlü Oyuncu Christopher Plummer’ın sesiyle beyazperdeye yansıtıyor.

Olmo Omerzu yönetmenliğindeki Bir Aile Filmi, iki çocuklu Irena ve Igor çifti ile köpekleri Otto’nun doğanın kötü sürprizleri sonucu yaşadıklarına odaklanıyor.

Jérôme Boivin’ın kült mertebesine erişmiş gerilimi Baxter ile Sanatçı Laurie Anderson’ın köpeği Lolabelle’e olan koşulsuz sevgisini anlattığı Avangard yapım Köpeğin Kalbi alışıldık köpek filmlerinden uzak bir görüntü sergiliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de Trump’a öfke dinmiyor

SONRAKİ HABER

Peri Vadisinde çığ düştü, 150 hayvan öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...