04 Şubat 2017 13:08

Tutuklu gazeteci Çelik: Suçumuz ‘imanlı haber’ yapmamakmış

Tutuklu DİHABER Haber Müdürü Ömer Çelik, gözaltında yaşadıklarını ve cezaevindeki hak ihlallerini yazdığı mektupla anlattı.

Paylaş

Tutuklu DİHABER Haber Müdürü Ömer Çelik, gözaltında yaşadıklarını ve cezaevindeki hak ihlallerini Özgürlükçü Demokrasi gazetesine gönderdiği mektupla anlattı. Evini basan polisin kendisine “Sen hiçbir imanlı haber yapmadın” dediğini aktaran Çelik, “Suçumuz ‘imanlı haber’ yapmamakmış” diye yazdı. 

Ömer Çelik, Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle 25 Aralık 2016 tarihinde gözaltına alınmış ve 24 günlük gözaltının ardından Mahir Kanaat ve Tunca Öğreten ile birlikte “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı. 

Mektubunda “Öncelikle meslek büyüklerimizden öğrenip bir amentü gibi bellediğimiz şey, iyi gazetecinin “Haber olan değil, haber yapan” olduğuydu. Bu açıdan fazlasıyla mahcup durumda olsam da bu durumu tersine çevirmek için gözaltı ve tutuklama sonrası karşılaştığım bazı muamele, durum ve olayları aktarmak istedim” diye yazan Çelik, “Sahip olduğu içerikle kamuoyunu yakından ilgilendirmesine rağmen herhangi bir soruşturma konusu dahi yapılmayan “Damat Bakan Berat Albayrak”ın e-maillerini haberleştirmiş olmaktan dolayı iki gazeteci arkadaşımla birlikte tutuklansak da meselenin özü evime baskın yapan Esadullahçı polis amirinin söyleminde saklı. O da gazeteciliğin tarafsızlık, objektiflik, doğruluk gibi kimi evrensel kriterlerine, giderek diktatörlüğe gidilen Türkiye koşullarında ek olarak "imanlı haber" yapmamaktı! ‘İmanlı tek bir haber yapmadığım" söylemiyle bana iki saat boyunca fiziksel-psikolojik işkence uygulayan polisler bu anları cep telefonları ile kaydetmekten de geri kalmadı” dedi.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkel’in Türkiye’yi ziyareti Malta’da çatlakları giderdi

SONRAKİ HABER

İngiltere’de Trump’a öfke dinmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...