04 Şubat 2017 12:37

KESK üyeleri KHK’lerle ihraçları protesto etti

KESK üyelerinin KHK’lerle hukuksuz şekilde ihraç edilen kamu emekçileri için başlattığı eylemler bu hafta da devam etti.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçileri için Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Her cumöartesi olduğu gibi bu hafta da emekçiler 14.00-16.00 arasında meydanda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde konuşan Tümbel Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, “Biz kamu emekçileri olarak 90'lı yıllardan beri insanca yaşam ve insanca çalışma mücadelesi veriyoruz. Yıllardır darbelere karşı mücadele vermemize rağmen, bugün darbe bahane edilerek bize baskı uygulanıyor. Keyfi, haksız kararnamelerle işimizden edildik” diyerek ihraçlara tepki gösterdi.

Baskılar karşısında geri adım atmayacaklarını söyleyen Kılıcı, “Biz bu antidemokratik uygulamalara karşı demokratik, laik Türkiye mücadelesini vermeye devam edeceğiz” dedi.

Ücret adaleti, barış ve kardeşlik için mücadele ettiklerini söyleyen BES İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Dursun Doğan ise, “Bu ülke demokratik bir ülke olana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Sizin karşınızda boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından haklarından ihraç kararı verilen kamu emekçileri söz aldı. Emekçiler, “Bizler çocuklarına onur bir gelecek ve yaşanacak bir vatan bırakmak isteyen insanlarız. Bunu hükümet de biliyor. Dün bize operasyon yapan polis ve savcıların hepsi tutuklu. Bugün birlik olma günüdür. Direndik, direnmeye devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Volvo, İsrail’in işgal politikasına destekle suçlanıyor

SONRAKİ HABER

Genç cazcılara çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...