11 Haziran 2012 10:17

Fethiyeliler geceyi sokakta geçirdi

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz açıklarında dün saat 15.44’te meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem, bölge halkını tedirgin etti. Halk, geceyi sokakta geçirdi.Merkez üssü Ölüdeniz olan deprem, Fethiye’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Bölgede

Fethiyeliler geceyi sokakta geçirdi
Paylaş

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz açıklarında dün saat 15.44’te meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem, bölge halkını tedirgin etti. Halk, geceyi sokakta geçirdi.

Merkez üssü Ölüdeniz olan deprem, Fethiye’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Bölgede büyük paniğe sebep olan sarsıntı yüzünden paniğe kapılan çok sayıda vatandaş hastanelere akın etti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla’nın Fethiye ilçesindeki depremden sonra 18 saat içinde 203 yeni deprem meydana geldiğini açıkladı. Büyüklüğü 2.4 ile 3 arasında değişen depremler Fethiyelileri tedirgin etti. Özellikle dün gece saat 21.28’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından halk geceyi dışarıda geçirdi. Havaların sıcak olmasını da fırsat bilen vatandaşlar, gerek evlerinin önünde gerekse parklarda sabahlıyor.

FETHİYE’DE 18 SAATTE 203 DEPREM OLDU

AFAD, dün Muğla’nın Fethiye ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan sarsıntılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Fethiye’deki depremde sarsıntının 23 saniye devam ettiğini açıklayan; Muğla ilinin 1. derecede tehlikeli deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken, AFAD’ın, açıklamasında şu bilgiler verildi: “Depremin meydana geldiği saatten itibaren geçen 18 saatlik zaman dilimi içerisinde büyüklükleri 1.7 ile 5.0 arasında değişen 203 adet deprem meydana geldi. Depremlerin öncü ya da artçı deprem olarak değerlendirilmesi günümüz teknolojisinde imkansızdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum üyesinin serbest bırakılması istendi

SONRAKİ HABER

‘Sorumlu Rusya ve Türkiye devletidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...