04 Şubat 2017 11:31

Murat Sabuncu: Bir avuç gökyüzünü çok gördüler

Cumhuriyet’in Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun yazdığı mektupta mahpusların havalandırmalarının üstüne tel örgü çekildiği ortaya çıktı.

Paylaş

Silivri Cezaevinde kalan kişilerin açık havaya çıkabildikleri tek yer olan havalandırmanın üstüne tel örgü çekildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’in Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun gazetesine gönderdiği mektubuna göre, Silivri’de bulunan tutuklu ve hükümlülerin açık havaya çıkabildikleri koğuşlarının avlularının üstüne tel örgülerle kaplandı.

Kendilerini, ‘Türkiye’nin cezaevi tarihinde gökyüzünü bile kafes arasından görmeye mahkum edilmiş az sayıda tutuklulardan bir grup’ olarak tanımlayan Sabuncu, “Bir avuç gökyüzünü bile çok görenlere … ama ilk günden beri söylediğimiz gibi sadece kendimiz için değil tüm düşünce ve fikir özgürlüğü tutukluları için gerçekleri söylemeye bedeli ne olursa olsun devam edeceğiz” diye yazdı. Sabuncu, Sabahattin Ali’nin şiirini de ‘yeniden yorumladıklarını’ belirterek şu dizeleri paylaştı: “Görmek istersen kafesi / Dört bir yana çevir yüzü / Paramparça gökyüzü / Aldırma gönül aldırma.”

Cumhuriyet’in yazar ve yöneticisi 13 kişi, ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ gerekçesiyle gözaltına alınmış, Gazetenin Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu dahil 10 kişi tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilmişti. Son olarak Gazetenin Muhabiri Ahmet Şık, ‘Terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Dükkanda erkek, evde anne... Kadınlığımı unuttum herhalde

SONRAKİ HABER

Yaz bunları! Kızarsa kocam kızar, ona da yemek vermem...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...