04 Şubat 2017 11:09

KESK İzmir Şubeler Platformu: Mücadele etmeye devam edeceğiz

KESK İzmir Şubeler Platformu, ‘Kamu emekçilerine yönelik baskı, soruşturma, açığa alma ve ihraçlara karşı mücadeleye devam’ dedi

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL sonrası cadın avına dönen kamu emekçilerine yönelik baskı, soruşturma, açığa alma ve ihraçlarla ilgili basın açıklaması düzenledi. 

Konak Eskisümerbank önünde bir araya gelen kamu emekçileri, 'İşimizi geri istiyoruz', 'Baskılar bizi yıldırımaz' ve 'Ne darbe ne OHAL Demokratik Türkiye' sloganları atarak tepkilerini dile getirdi.

Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Başkanı Ümit Doğan, AKP'nin darbecilerle hesaplaşma adı altında kendi gibi düşünmeyenleri kamudan tasfiye etmeye devam ettiğini belirterek, bu süreçte kamu hizmetinin de aksadığını vurguladı. İktidarın 657 saylı Devlet Memurları Kanunu'nda yapacağı değişiklikle kamu emekçilerinin tümden güvencesizleştirmek istediğinin de altını çizen Doğan, KESK olarak AKP'ye karşı çıkmaya devam edeceklerinin belirtti.

AKP'nin hedef şaşırtarak kendi yandaşlarını aklama çabasında olduğunu da ekleyen Doğan şunları söyledi "Bu yapacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Kamu emekçilerinin örgütlenme hakkı bahşedilmedi, mücadele ederek kazanıldı. Bu mücadelede sürgünler, katliamlar bizi bir an olsun yolumuzdan alı koymadı, bugün de koyamayacak. Dilenerek değil, onurumuzla direnerek ve çoğalarak geri döneceğiz" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bir sosyal deney

SONRAKİ HABER

Toplu sözleşelim, güçlenelim, özgürleşelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa