04 Şubat 2017 10:37

Derneğimi geri istiyorum

13 yaşındaki Yaprak Yeşim korkusuzca büyümek, iyi bir gelecek, barış ve kardeşlik istiyor.

Paylaş

Yaprak YEŞİM

Konuya daha güzel başlamak isterdim fakat son günlerde yaşadıklarımız nedeniyle pek de güzel başlayamıyoruz. Bilinmez bir hastalıkla boğuşuyor gibiyiz, hiçbir şeyin söylenmediği sırlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Dernekler neden mühürlendi? Neden onca insan öldü? Neden onca annenin gözü yaşlı?

İleriye bakıyorum, hep karanlık. Benim yaşım 13, aklımda kalan bu sorular ve bilinmezliklerle dolu sırlar Özgecan, Cansel, Ali İsmail, darbe, OHAL, taciz, tecavüz, katliamlar, çocuk gelinler, mühürlenen dernekler ve hep ölüm korkusu.

Bindiğimiz toplu taşıma araçlarına, okulda öğretmenlerimize, bizleri koruması gereken polislere artık hiç güvenemiyoruz.

Bize bu şiddet ortamını yaşatanlara soruyorum; insanların kendilerini özgürce ifade edebildikleri mahallemizde, annelerimizin ve biz çocukların güvendiğimiz ve çok da severek gittiğimiz Panayır Kadın Dayanışma Derneğimizi neden kapattınız?

Ben tüm bu soruların cevabını istiyorum, tacizlerin, tecavüzlerin ve bunları yapanların hesabı sorulsun istiyorum. Evine gitmek için bindiği ve tecavüze uğradığı ya da katledildiği otobüs ve dolmuş şoföründen, okulda öğrencisine taciz tecavüz eden öğretmenden, demokratik talepleri için eyleme katıldı diye gençleri katledenlerden hesap sorulsun istiyorum. Derneğimizin tekrar açılmasını istiyorum. Ben geleceğim için, güzel günler ve barış kardeşlik istiyorum. Ben bu yaşımda oyun oynamak istiyorum, bize çocukluğumuzu geri verin. Çok mu şey istiyorum?

ÖNCEKİ HABER

Evet ve berisi, Hayır ve ötesi

SONRAKİ HABER

Nilüfer'de gelecek için 14 bin fidan dikildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa