04 Şubat 2017 09:55

Umutla yeniden devam edeceğiz

Bizim umutlarımızı tüketemezler. Kendimiz ve çocuklarımız için her zaman bir daha yeniden demeye devam edeceğiz.

Paylaş

Merhaba sevgili kadınlar,

Ben Ekmek ve Gül dergisiyle Panayır Kadın Dayanışma Derneği açıldıktan sonra tanışmıştım, iyi de oldu. Dernek sayesinde birçok kadınla tanışmış ve çevrem genişlemişti. Canım sıkılsa derneğe gider sohbet ederdik. Mahallemizde bugüne kadar biz kadınlar için yapılmayan birçok şeyi derneğimizde yaptık; tiyatro yaptık, piknik düzenledik, denize gittik, şenlikler düzenledik. Kadın sağlığından çocuk gelişimine birçok konuya değindik. Çocuklarımızı yazın güvenle gönderdiğimiz bir yer olmuştu.

Ama maalesef 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbeye de şiddete de en çok biz kadınlar karşı çıkıp hayır demişken, OHAL gerekçesiyle zararını yine biz çekiyoruz.

Derneğimizi 11 Kasım’da Kanun Hükmünde Kararnameyle kapattılar. Şimdi biz kadınların kapısını çalmadan rahatlıkla girdiğimiz bir evimiz yok artık. Derneğimizde kışın yanan sobamızı, üzerinde demlenen çayımızı, birçok konuya değindiğimiz sıcacık sohbetlerimizi özlüyorum. Her gün önünden geçtiğimde derneğimizi kapattıranlara ve kapatanlara müthiş öfkeleniyorum. Derneğimiz açıkken değerini çok iyi anlayamamışız, şimdi etrafımıza bakıyorum da kadınların yok sayılmaya çalışıldığı bu hayatta derneğimizin önemini ve ne kadar değerli işler yapmış olduğunu anlıyorum.

Dernekten arkadaşlar bana geldi ve sohbetimizde hep derneğimizi konuştuk ve asla vazgeçmememiz gerektiğini, bir şekilde tekrar bir araya gelmek için kesinlikle yeniden bir çalışma yapmamız gerektiğini konuştuk. Konuşmak dahi insanı heyecanlandırıyor. Bizim umutlarımızı tüketemezler. Kendimiz ve çocuklarımız için her zaman bir daha yeniden demeye devam edeceğiz.

Sağlıklı ve mutlu yarınlar.

Nermin SÜTÇÜ 

Bursa Panayır Kadın Dayanışma Derneği

 

ÖNCEKİ HABER

‘Romeo ve Juliet'in Tarifsiz Hikayesi’nin prömiyeri yapıldı

SONRAKİ HABER

Yata kotraya değil temel ihtiyaçlara vergi indirimi olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...