04 Şubat 2017 10:16

‘Romeo ve Juliet'in Tarifsiz Hikayesi’nin prömiyeri yapıldı

William Shakespeare'in ‘Romeo ve Juliet’ eserinden uyarlanan ‘Romeo ve Juliet'in Tarifsiz Hikayesi’ adlı tiyatro oyununun prömiyeri yapıldı.

Paylaş

Bora Pak'ın yazdığı, Hakan Atalay'ın yönettiği ‘Romeo ve Juliet'in Tarifsiz Hikayesi’ adlı tiyatro oyununun prömiyeri İstanbul Karaköy'deki İkincikat'ta yapıldı. William Shakespeare'in ‘Romeo ve Juliet’ eserindeki balkon sahnesinden hareketle yazılan oyun, Romeo ve Juliet'in aşkını farklı bir bakış açısıyla seyirciye sunuyor. Ayfer Tokatlı ve Bora Pak'ın aynı sahneyi paylaştığı oyunda, dünyanın en meşhur aşıkları Romeo ve Juliet, kendi aşk hikayelerini en iyi kendilerinin anlatabileceği inancıyla öldükten sonra yeryüzüne çıkarken, balkon sahnesinde yaşananlar yeniden en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor.

HER OYUN, OYUNU YAPANLAR İÇİN ÖZELDİR

Oyuncu Ayfer Tokatlı, güzel bir işin çıktığına inandıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Her oyun, o oyunu yapanlar için özeldir, heyecan doludur, cezbedicidir, acıdır, tatlıdır; keza bizim için de öyle, farklı bir durum yok. Kimi zaman süreç öyle gelişir ki, yaptığınız işten memnuniyetsiz de olabilirsiniz, ancak bizim için böyle bir durum yok, şanslıyız. Güzel bir iş çıktığına inanıyoruz. Bizi izlemeye gelen insanlarla beraber keyifli bir '70 dakika' paylaşmanın sabırsızlığını yaşıyoruz. Çünkü seyirci ve oyuncunun, tiyatroyu o gün orada beraber yaptığına inanıyoruz.”

‘Romeo ve Juliet'in Tarifsiz Hikayesi’, 8 Şubat Çarşamba, Kadıköy'deki Küçük Salon'da, 18 Şubat Cumartesi günü Karaköy'deki İkincikat'ta sahnelenecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir mülteci çocuk: Elife

SONRAKİ HABER

Umutla yeniden devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...