11 Haziran 2012 10:06

Tarla için su taşıyorlar

Muş’un Karakuyu (Süsnüt) köyünde karpuz fide ekimi dönemi başladı. Ekilen karpuz fidelerini sulamak için kadınlar ve çocuklar yaklaşık 300 metre mesafeden su taşıyor.Muş’un Karakuyu köyündeki çiftçiler karpuz fidelerini ekmeye başladı. Geçen sene karpuzların para etmediğini, tarlada kaldığını

Tarla için su taşıyorlar
Paylaş
Emrah Doğru

Muş’un Karakuyu köyündeki çiftçiler karpuz fidelerini ekmeye başladı. Geçen sene karpuzların para etmediğini, tarlada kaldığını hatırlatan çiftçiler, bu sene de aynı durumu yaşamaktan korkuyor. Alternatif ürün olarak tarım arazilerinin tütün ve karpuza elverişli olduğunu belirten vatandaşlar, başka alternatif olmadığını, tarlaları boş kalmasın diye karpuz ekimi yaptıklarını ifade ediyor. Su kanalları olmamasından yakınan köylüler yaklaşık 300 metrelik uzakta bulunan göletten bidonlarla, kovalarla su taşıyarak hem fideleri ektiklerini hem de can suyu verdiklerini anlatıyor.

Karpuz eken çiftçilerden Halime Gündüz, “Çoluk çocuk bu işte çalışıyoruz. Tek geçim kaynağımız bu. Gelinlerim oğullarım torunlarımla bu işi yapıyoruz. Köyün sulama kanalı yok zaten, biz de bidonlarla su taşıyoruz. Her gün su taşıyoruz. Bizim kaderimiz bu. Kimden yardım isteyeceğiz ki. Yardım istiyoruz, dilekçeler yazıyoruz. Gelen bakan yok, biz de çaresizce bu zahmete katlanıyoruz.” diyor. (MuşCİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Baskılar seçimler için yapılıyor

SONRAKİ HABER

Munzur’da elektrik üretim lisansına iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...