04 Şubat 2017 09:46

Beyaz Saray: Trump Kiev'e yardım sözü vermedi 

Beyaz Saray Trump'ın Ukrayna'ya destek garantisi verdiği yönündeki haberleri yalanladı.

Paylaş

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko'ya ülkesine destek garantisi verdiği yönündeki haberleri yalanladı.

The Washington Post'un haberine göre, ABD Başkanı Trump ve eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko, perşembe günü Washington'un Hilton Oteli'nde düzenlenen Ulusal Dua Kahvaltısı'nda (National Prayer Breakfast) görüştü.

Görüşmenin görgü tanıkları, Trump'ın Timoşenko'ya Kiev'i destekleme sözü verdiğini ve ABD'nin Rusya'ya yaptırımları kaldırmayacağı teminatını verdiğini iddia etti.

'HİÇBİR GARANTİ VERİLMEDİ'

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan ve eski başbakan, Ulusal Dua Kahvaltısı öncesinde, fotoğraf çekimi sırasında kısa bir görüşme gerçekleştirdi. O arada hiçbir resmi garanti verilmedi, çünkü (Ukrayna'nın) eski başbakan (ABD) başkanla aynı düzeyde değil" denildi.

Öte yandan Beyaz Saray, Ukrayna'nın doğrusundaki durumla ilgili endişelerinin sürdüğünü kaydetti.

TİMOŞENKO'NUN PARTİSİ GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Ukrayna'da muhalefetteki Batkivşina partisinin lideri Yuliya Timoşenko'nun temsilcileri, Trump ile görüşmenin gerçekleştiğini doğrularken, içeriğiyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Daha önce Politico dergisi, Trump'ın Timoşenko'ya Rusya'ya uygulanan yaptırımları kaldırma niyetinde olmadığı söylediğini ileri sürmüştü. Ukrayna medyası da Trump ve Timoşenko arasında 20 dakika süren bir görüşmenin gerçekleştiğini iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bizi bu hale kim getirdi?

SONRAKİ HABER

Çölyak'la yaşamak zor değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa