11 Haziran 2012 10:03

Baskılar seçimler için yapılıyor

HAKKINDA 2007’de yapmış olduğu bir konuşma nedeniyle dava açılan ve duruşmaya polis zoru ile getirilen Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, son dönemlerde belediyeler üzerinde artan baskılara dikkat çekerek, baskıların AKP’nin seçim planları çerçevesinde yapıldığını söyledi.Şırnak’ta 7 Aralık 2007’

Baskılar seçimler için yapılıyor
Paylaş

HAKKINDA 2007’de yapmış olduğu bir konuşma nedeniyle dava açılan ve duruşmaya polis zoru ile getirilen Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, son dönemlerde belediyeler üzerinde artan baskılara dikkat çekerek, baskıların AKP’nin seçim planları çerçevesinde yapıldığını söyledi.

Şırnak’ta 7 Aralık 2007’de düzenlenen etkinlikte PKK Lideri Abdullah Öcalan’a “sayın” diye hitap ettiği gerekçesi ile hakkında Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, duruşmaya polis eşliğinde getirildi. Önceki celse mahkemenin Sadak ile davanın ifade vermeyen diğer sanıkları hakkında verdiği “zorla getirilme” kararı çerçevesinde Sadak ile diğer 2 tutuksuz sanık duruşmada hazır edildi. Yapılan kimlik tespitinin ardından Sadak, herkese olduğu gibi Abdullah Öcalan’a da sayın diye hitap ettiğini kaydetti. Diğer sanıklar üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Verilen aranın ardından mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Eylüle erteledi.

100'ÜN ÜZERİNDE DAVASI VAR

Duruşma sonrası hakkında açılan davalara değinen Selim Sadak, siyasal kimliği nedeniyle demokratik her türlü etkinliğe katıldığını ifade etti. Hakkında bu güne kadar 100’ü aşkın dava açıldığını ve açılan davaların ya Kürtçe konuştuğu için “Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet” ya da “Sayın”, “Gerilla” kavramları kullandığı için ise “Örgüt propagandası” yapmakla suçlandığını dile getiren Sadak, yaptığı konuşmaların hiç birinin suç olmadığını ve aynı konuşmaları şu anda tekrar ettiğini dile getirdi. Türkiye’nin demokrasileşmeye acil ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Sadak, hakkında açılan davalar nedeniyle belediyecilik yapamadığını söyledi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da tutuklandığını hatırlatan Sadak, son dönemlerde artan baskıların tamamen AKP’nin seçim planları çerçevesinde yapıldığına dikkat çekti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Polisin tazyikli suyu göz çıkardı!

SONRAKİ HABER

Tarla için su taşıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...