04 Şubat 2017 08:37

Kadınlar için ne icat edilmesini isterdiniz?

Daha önce sokak sokak sorduğumuz; 'Kadınlar için ne icat edilmesini isterdiniz?' sorusuna Bursa'daki kadınlardan yanıt var.

Paylaş

Bursa'dan Ekmek ve Gül okuru

Ekmek ve Gül’ün Youtube’daki videolarını izliyordum. “Kadınlar için ne icat edilmesini isterdiniz?​” diye soruyordu muhabir. Cevapların hepsi de güzel dileklerdi. Videoyu Whatsapp’tan arkadaşlarıma gönderdim. Birden cevaplar gelmeye başladı. “Bana cevap yazsınlar” diye düşünerek göndermemiştim ama günümüm çoğunu geçirdiğim, birlikte akşamlara sabahlara kadar çalıştığım arkadaşlarımın neler düşündüğünü öğrenmek güzel, önemseyip cevap yazmaları çok güzel oldu.

Bir kadın “çok şey olabilir aslında ama en güzeli yaşlandıkça gençleştirecek bir mucize formül olabilir” demiş. Bir başkası “benim gibi düşünen ama sadece düşünmeyip temizliği yapan bir robot istiyorum” derken, diğeri “benim yerime düşünen bir beyin :)” diye cevaplamış. Çoğunluk videodaki satıcı kızın söylediği gibi “Öküz olmayan erkek” cevabını verdi. Ben de aynen katılıyorum “Öküz olmayan erkek :)”

HEP DAHA İYİSİNİ İSTEYEN KADINLAR...

“Benim yerime düşünen bir beyin” cevabının çok fazla sayıda kadından gelmesi ilkin rahatsız etti beni. Ama düşününce bunun nedeninin kadınların hayattaki her şeye çok kafa yormak zorunda kalmasının, elindeki olanaklarla hep daha iyisini yapma çabasının, her şeyi düşünmek zorunda olmanın yarattığı yorgunluğun bunda çok etkili olduğunu düşündüm.

Hep daha iyisini, hep daha güzelini isteyen kadınları hayattan soyutlamak mümkün değil. İster eline telefon verin, ister oyalayacak birçok ıvır zıvır... Yine içinden bulup çıkarır iyi bir şeyler.

Ben insanları hayattan soyutlanmak için ne icat ederlerse etsinler insanın içindeki dokunma hissinin soyutlamanın önüne geçtiğini düşünüyorum. Elinizdeki telefona kilitliyken bile gönderdiğiniz bir paylaşımla mutlulukla gülümseyip “ne güzel arkadaşlarım var, kızlar harikasınız” diyebiliyorsunuz. Daha çok paylaşımlı bol muhabbetli günlerle...

 

Ekmek ve Gül’den ufak bir not:

Sevgili okurlarımız,

Youtube kanalımızda ( https://goo.gl/fr9olH ) sizden gelen ve sizin için hazırladığımız videoları paylaşıyoruz. Hepinizi kanalımızı takip etmeye, gönderdiğiniz videolarla zenginleştirmeye davet ediyoruz. Sizin de Sevda gibi yüz güldüren hikayeleriniz olsun.

 

ÖNCEKİ HABER

Dostları arttıran bir mecra: Ekmek ve Gül

SONRAKİ HABER

Ekmek ve Gül Pilavcısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...