04 Şubat 2017 06:43

ABD'de Türk gemisinin kaptan ve başmakinisti tutuklandı

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ajanları, Türk kargo gemisine yaptıkları baskında insan kaçakçılığıyla suçlanan kaptan ve başmakinisti tutukladı.

Paylaş

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ajanları, New Jersey’de Türk kargo gemisine yaptıkları baskında yıllardır ABD’ye insan kaçakçılığıyla suçlanan kaptan ve başmakinisti tutukladılar. 

Hürriyet'ten Rıza Canikligil'in haberine göre, bir gizli tanığın ifadesinde, bu iş için adam başına 25 bin dolara aldıkları belirtilen kaptan ve başmakinist kardeşler Pensilvanya’da yargılanacak.

ABD’nin New Jersey eyaletindeki Elizabeth Limanı’na demirleyen ‘Niledutch Opresy’ isimli, Marshall Adaları’na bağlı Türk kargo gemisine pazartesi gecesi baskın düzenleyen ajanlar, geminin ikinci kaptanı Özcan Köse (36) ve kardeşi olan başmakinist Oğuz Köse’yi (35) ‘ABD’ye yasadışı yollardan adam sokmak ve bunu ticarete dönüştürmek’ suçlamasıyla, getirdikleri diğer iki Türk kaçak yolcuyla birlikte tutukladı.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (CPB) ajanı Nicholas K. Feil tarafından hazırlanarak Pensilvanya Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi’ne sunulan suç duyurusuna göre, Köse kardeşlerin kurduğu şebeke, Mayıs 2013 tarihinde kendi özel kamaralarında 18 gün saklayarak ABD’ye soktukları bir Türk’ün Nisan 2016’da polise yakalanınca itirafçı olup gizli tanıklık yapmasıyla ortaya çıktı.

GEMİYE YENİ MÜRETTEBAT

Marshall Adaları’na bağlı kargo gemisi ‘Niledutch Osprey’ Türkiye’den uçakla gönderilen yeni ikinci kaptan ve başmakinistin gelmesiyle çarşamba gecesi New Jersey’den ayrıldı. ABD’li yetkililer gemi ve diğer mürettabat hakkında yasal bir işlem yapmazken Köse kardeşler ve odalarında sakladıkları iki yeni Türk kaçak yolcunun pazartesi günü mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk, Mardin'deki evine gece yarısı geldi

SONRAKİ HABER

Merkel, yaptığı her görüşmede tutuklu gazetecileri sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...