04 Şubat 2017 05:53

Gazeteci Türfent avukatlarıyla görüştürülmüyor

8 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan kapatılan DİHA Muhabiri Nedim Türfent avukatlarıyla görüştürülmüyor. 

Paylaş

Van’da 13 Mayıs 2016 tarihinde darp edilerek gözaltına alınınan ve ardından çıkarıldığı mahkemece “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan gazeteci kapatılan Dicle Haber Ajansı Yüksekova Muhabiri Nedim Türfent 8 ayı aşkın süredir cezaevinde tutuluyor. Türfent hakkında hazırlanan iddianamenin henüz ellerine ulaşmadığını belirten avukatı Harika Karataş, "Türfent'in duruşması Hakkari'de görülecek. İddianame elimize ulaşmadığı için duruşma tarihini bilemiyoruz. Türfent'in ilk duruşmada serbest bırakılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

‘TEK GEREKÇE TANIK İFADELERİ’

Türfent’in Yüksekova’da “Sokağa çıkma yasağı” sürecinde yaşananları haberleştirdiği için kolluk güçlerinin hedefinde olduğunu belirten avukatı Harika Karataş, "Türfent tanık ifadelerine dayandırılarak tutuklu bulunuyor. Hazırlanan tanık ifadeleri işkence ile zorla alınmış ifadelerdir. Daha önceden hazırlanmış. Gözaltına alınanlara zorla imza atılmış. Bu durum sadece Türfent'in dosyasında değil neredeyse tüm dosyalarda uygulanıyor" dedi.

‘GÖRÜŞMEMİZİ ENGELLİYORLAR’

Türfent'in Hakkari Cezaevi'nden Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilme amacına dikkat çeken Karataş, Türfent ile görüşmelerinin bu şekilde engellenmeye çalışıldığını söyledi. Karataş, "Her seferinde 4 saat gibi uzun bir süre bizi bekletip, sonra görüştürüyorlar. En son gittiğimizde yine görüşmede sıkıntı yarattılar. Hiçbir gerekçe göstermeden yine görüştürmediler. Sürekli Türfent'i bizden kaçırıyorlar. En son bize ulaşan bilgi Türfent'in Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildiği yönünde" dedi.

‘HİÇBİR DELİL OLMADAN TUTULUYOR’ 

Gazetecilere yönelik saldırıların sistematik bir hal aldığını söyleyen Karataş, hazırlanan iddianamelerin çoğunun kağıt israfından başka bir şey olmadığına dikkat çekerek, “Türfent ve diğer gazetecilerin bir halkın isyanını haberleştirip bunu kamuoyu ile paylaşmaları suç sayıldı. Ortada somut ya da soyut anlamda hiç bir deli yok. Türfent üzerinde verilen ifadelerde delil olarak elinde makinesi ile çatışmanın, yaşandığı yerde bulunması gösteriliyor. Aslında bu bir doktorun üzerinde önlük ve elinde neşter ile hastanede bulunmasının suç sayılması gibi bir durum" ifadesinde bulundu. 

GAZETECİLER HEDEFTE

DİHA’nın ondan fazla muhabirinin tutuklu bulunduğunu hatırlatan Karataş, "Gazeteciler sürekli bir terörize etme durumu ile karşı karşıya bırakılmak istenmekte. Daha önce ANF için kullanılan ‘örgütün haber ajansı’ DİHA için de kullanılarak hedef haline getirildi" diye belirtti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Hayır’ kampanyası bölgede 44 merkezde yürütülecek

SONRAKİ HABER

ABD Savunma Bakanı Mattis: İran terörizmin en büyük sponsoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa