04 Şubat 2017 05:46

‘Hayır’ kampanyası bölgede 44 merkezde yürütülecek

DTK, HDK, TJA, DBP ve HDP’nin ‘Hayır’ diyeceği referandum kampanyasının ayrıntıları belirlendi. 44 merkezde halkla buluşulacak.

Paylaş

DTK, HDK, TJA, DBP ve HDP’nin anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma ilişkin 31 Ocak’ta aldığı “Hayır” kararı ile startını verdiği çalışmaların ayrıntıları açıklandı. 7-19 Şubat tarihleri arasında 44 merkezde gerçekleştirilecek olan geniş kapsamlı halk buluşmaları ile başlayacak çalışmalara, DTK bileşeni sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri, siyasetçiler ve TJA üyeleri aktif katılım sağlayacak. 

BÖLGE STRATEJİK DEĞERLENDİRİLİYOR

Referandum gündemli toplantılar, “Hayır”ı örgütleme temelinde bölgede yaşanan süreç ve “Hayır”ın nedenleri halk buluşmalarında anlatılacak. “Yeni Bir Yaşam İçin”, “Birlikte Yaşam İçin”, “Demokratik Cumhuriyet-Ortak Vatan İçin”, “Kadın Özgürlüğü İçin” sloganları ile “Hayır”ın örgütlenmesi hedefleniyor. Bölgede ve batıda iki ayrı şekilde yürütülecek olan kampanyada, sandık motivasyonunu sağlamak temel öncelik olarak görülüyor. Bölgede DTK, DBP ve TJA tarafından yürütülecek çalışmalar, Türkiye’de HDK ve HDP tarafından yürütülecek olan çalışmalar ile tamamlanacak. 

8 KOORDİNASYON 44 MERKEZDE HALKLA BULUŞUYOR

Çalışmalar kapsamında 8 ayrı koordinasyon oluşturuldu. Bölgedeki çalışmaları koordine edecek olan gruplar, yerellerde yürütülecek çalışmalar için oluşturulacak olan koordinasyonlar ile “Hayır” örgütleme çalışmaları yapması planlanıyor. Başta Diyarbakır olmak üzere, Nusaybin, Cizre ve Yüksekova gibi aylarca “sokağa çıkma yasağı” ilan edilen ve yıkımın halen devam ettiği bölge kentlerinde yapılacak halk buluşmaları dikkat çekiyor. 

‘CHP’NİN STATÜKOSUNU, AKP’NİN ‘TEK ADAM’INI KABUL ETMEYECEĞİZ’

Kurulan Referandum Koordinasyonuna ilişkin bilgi veren DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, koordinasyonun bölgede referandum çalışmalarının belirleyicisi olduğunu, bunun da daha güçlü sonuç vereceğini kaydetti. Çalışmalar ile demokratik anayasa hedeflendiğini ifade eden Arslan, “CHP’nin statükocu anlayışını, AKP’nin de halkımıza dayattığı tek adam rejimini kabul etmeyeceğiz” dedi.

‘TEK ADAM REJİMİNE ‘DUR’ DİYECEĞİZ’

Ülkenin demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Arslan, “Biz kötünün iyisini seçmek zorunda değiliz” diyerek başkanlık sistemi ile ötekileştirilmiş toplumların ifade şansının kalmadığını söyledi. DTK, HDK, TJA, DBP ve HDP’nin referandumdaki rolüne dikkat çeken Arslan, “AKP’nin tek adam rejimine ‘dur’ diyerek set kuracağız. AKP’nin halkımıza dayattığı katliam politikalarını güçlü bir ‘Hayır’ı örgütleyerek karşı koyacağız. Tek adama güçlü bir şekilde ‘Hayır’ diyeceğiz” diye konuştu.

TAKVİM AÇIKLANDI 

Hazırlıkları yapılan halk buluşmalarına ilişkin takvim şu şekilde açıklandı:

7 Şubat: Çınar-Iğdır

8 Şubat: Kulp-Savur-Tuzluca-Bozova 

9 Şubat: Bağlar-Kızıltepe-Kars-Özalp-Halfeti-Erzurum

10 Şubat: Silvan-Nusaybin-Kurtalan-Gercüş-Muş-Başkale-Viranşehir-Karayazı-Patnos 

11 Şubat: Diyarbakır-Mardin-Siirt-Şırnak-Cizre-Kozluk-Şahinbey-Malazgirt-Van-Erciş-Ceylanpınar-Ağrı

12 Şubat: Adıyaman-Malatya-Batman-Şehitkamil-Varto-Urfa

14 Şubat: Yüksekova-Çukurca-Şemdinli-Bingöl (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Dikkat! İkametinize kaydedilmiş birileri çıkabilir

SONRAKİ HABER

Gazeteci Türfent avukatlarıyla görüştürülmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...