04 Şubat 2017 05:26

Trump'ın vize kararnamesiyle on binlerce vize iptal oldu

Trump’ın yedi ülkeye yönelik vize kararnamesi on binlerce kişinin vizesinin iptaline neden oldu.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın yedi ülkeye yönelik vize kısıtlaması getiren kararnamesi, on binlerce kişinin ABD vizesinin iptaline yol açtı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Virgina Eyaleti mahkemesinde görülen bir davada bir Adalet Bakanlığı avukatı, kararname ardından bugüne kadar 100 bin vizenin geçerliliğini yitirdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise diplomatik ve süresi dolmuş vizelerin hesaplanmamsı durumunda sayının 60 bin olduğunu belirtti.

Kararname ülke çapında büyük protestolara neden olmuştu.

En az beş eyaletteki (Virginia, New York, Massachusetts, Michigan ve Washington) mahkemelerde, kararnameye karşı açılan davalar görülüyor.

100 bin rakamı, Virgina Eyaleti'nde, geçen hafta sınır dışı edilen iki Yemenli kardeşle ilgili açılan davanın duruşmasında açıklandı.

Adalet Bakanlığı avukatı Erez Reuveni mahkemeye, kararname sonrası vizeleri iptal edilenlerin sayısının 100 bin olduğunu, Yeşil Kart sahiplerinin ise vizelerinin iptal olmadığını söyledi.

Beyaz Saray'dan daha önce yapılan açıklamada kararname ardından ABD'ye giden 325 bin kişiden sadece 109'unun vizesinin iptal olduğun belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Belediye otobüs şoförüne bıçaklı saldırı

SONRAKİ HABER

Polonya, 10 Suriyeli öksüzü ülkeye sokmayı reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...