03 Şubat 2017 23:30

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’a mektup

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'ın işçilere gönderdiği referandum mektubuna Kocaeli'den taşeron bir işçi cevap yazdı.

Paylaş

Taşeron İşçi
Kocaeli

Sayın Başkanım. Ben Kocaeli’de taşeron bir firmada çalışan genç bir işçiyim. Biz işçi ve emekçilere gönderdiğiniz mektubu okudum. Hem de iki defa. Mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bizi düşünüp gönderdiğiniz mektup için. Öncelikle size teşekkürü bir borç biliyorum. 

Sözü uzatmaya gerek yok. Anayasa değişikliği ilgili ne yapılması konusunda ve referandumdan evet çıkması durumunda ülkeye ve biz işçi ve emekçilere nasıl bir gelecek sağlayacağının kaygısı içindeyim. Yaşam koşullarımız gittikçe zorlaşıyor. Hayallerimizin sınırları gittikçe daralıyor. Ben de dahil işçi arkadaşlarımız borçlarla boğuşuyor. Hani atalarımız “Borç yiğidin kamçısıdır” derler ya o iş artık öyle değil. Hakikaten kaygılarımız gittikçe artıyor.  Size çalıştığım işyerinde birkaç şeyden bahsedeyim. Herkesin bildiği gibi bizim fabrikada da başkanlık tartışması aldı başını gidiyor. 

Birçok konuyla ilgili MHP’ye, AKP’ye, CHP’ye oy veren işçilerle sohbet ederim. Geçenlerde iki arkadaşım “Sen hayırcısın değil mi?” sorusu üzerine ben de “Evet ben referandumda hayır diyeceğim” dedim. “Peki siz ne diyeceksiniz”  sorusuna karşılık ise kararsız olduklarını dile getirerek “Dur bakalım biraz açığa çıksın içeriği nedir ne değildir öğrenelim ona göre karar veririz” dediler. Başka bir arkadaşım ise “evet MHP’li olabilirim ama bu iş başka, hayır diyebilirim” dedi. AKP’li başka bir işçi abimiz ise “Meclisten geçen yasanın içeriğinden haberimiz yok” dedi. Bu sohbetleri düşününce yüzde 20lik kararsız bir kitlenin varlığı aklıma geldi. Bu kararsız kitlenin çoğunluğunu MHP tabanı oluşturuyor. Önümüzde iki aylık bir süre var. Bu sistemi tüm ayrıntıları ile anlatmak gerekiyor. Meclisten apar topar geçirilen bu yasayı en gerçekçi haliyle anlatmalıyız. Ve bize büyük görevler düşüyor. Başkanlığın ne olduğunu anlatmak gibi bir görev. İşimiz düne göre daha zor. Zor bir süreç var önümüzde, herkesin elini taşın altına değil gerekirse o taşı sırtlanması gerekiyor. Yolumuz açık olsun. Sağlıcakla kalın.

ÖNCEKİ HABER

'MESS dişini gösterdi, işyeri komitelerini oluşturmalıyız'

SONRAKİ HABER

Yenisini yaratmak için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...