03 Şubat 2017 16:41

Sivas'ta 'FETÖ'den 4 eski polis daha tutuklandı

'FETÖ' operasyonu kapmasında Sivas'ta gözaltına alınan 4 eski polis, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Paylaş

Sivas merkezli 16 ilde düzenlenen 'FETÖ/PYD' operasyonunda gözaltına alınan 4 eski polis çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında KHK ile Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki görevlerinden uzaklaştırılan emniyet müdürü ve emniyet amirlerine yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Sivas merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla'da örgütünün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı tespit edilen 46 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından daha önce adliyeye sevk edilen 25 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K.Ç.,E.K.,K.N.ve M.Y.S. de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Tutuklu sayısı 29'a çıkarken, gözaltındaki 16 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Firari durumunda olan 10 kişiyi yakalama çalışmaları da devam ediyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk tahliye edildi

SONRAKİ HABER

CHP'li Türkmen: Partimin kararına uyarım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...