03 Şubat 2017 14:17

Valilik alan tartışmalarının ‘start’ını verdi

İstanbul Valiliği, bu yıl İstanbul'da belirlenen toplantı ve gösteri yürüyüş alanları ile ilgili açıklama yaptı. Taksim yine yasaklı!

Paylaş

İstanbul Valiliği, 2017 yılı için İstanbul'da belirlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahlarına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Sivil toplum kuruluşları ile tüzel kişiliği bulunmayan diğer oluşumların ve gerçek şahısların itibar edecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşü alanlarının tespit edilmesi, Büyükşehir Belediyesinin çevre düzenlemesi ve şehir temizliği ile ilgili olarak afiş asılacak yerlerin belirlenmesi amacıyla; İstanbul ili sınırları içerisinde ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergâhı, toplantı alanı, dağılma güzergâhları ile afiş ve pankart asılacak yerler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. Maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. Maddesi uyarınca, Valilik Makamının 31/01/2017 tarihli onayı ile belirlendi” denildi.

Valilik açıklamasında göre, Avrupa yakasında, Yenikapı Sahili, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Bakırköy Cumartesi Halk Pazarı alanı, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Cami otopark alanı; Anadolu yakasında ise Maltepe Sahili, Kartal Meydanı,  Kadıköy Salı Pazarı alanı, Pendik Cumartesi Pazarı alanı 2017 yılı toplantı ve gösteri yürüyüş alanları olarak belirlendi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şansal'a 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

SONRAKİ HABER

Bolu'da 2 köyde kuduz karantinası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...