03 Şubat 2017 12:58

Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri adayları belli oldu

Bu yıl 7.si düzenlenecek olan 'Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri' adayları belli oldu.

Paylaş

Bu yıl 7.si düzenlenecek olan 2015-2016 sezonu ve 2016-2017 sezonunun ocak ayına kadar olan oyunlarını da kapsayan “7. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” adayları belli oldu.

Ödül Töreni 20 Şubat Pazartesi Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi-Yıldız Kenter Salonu’nda saat 20.00 de gerçekleşecek. 

Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’dan Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan ödüllerin seçici kurul başkanlığını Öğretim Görevlisi, Eleştirmen ve Yazar Gülşen Karakadıoğlu yapıyor. Prof. Dr. Deniz Bozer Doç. Dr. Filiz Elmas, Akif Yeşilkaya, Yönetmen Mehmet Atay, Ankara Tiyatro Festivali Yönetmeni Yener Aksu, Oyuncu Basri Albayrak, Oyuncu Erdal Küçükkömürcü ve İlker Çetin seçici kurulun değerli isimleri arasında yer alıyor.

Bu yıl Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü “Yıllardır rol seçmeyi düşünmeden görev aldığı oyunlarla, oyunculuğu ve oyunculuğa saygılı yaklaşımı yanında, tiyatronun demokratik yapılaşması yolundaki ciddi çabaları nedeniyle” Gönül Orbey’e verilecek.

Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’e ise “Türk tiyatrosuna yıllardır gerek üniversitelerde yetiştirdiği öğrencilerle gerek kuramsal kitapları ve eleştiri yazılarıyla yaptığı değerli katkılar nedeniyle” onur ödülü takdim edilecek.  

Bu yıl seçici kurul iki özel ödül vermeyi kararlaştırdı. İlk ödül Patrick Süskind’in “Kontrabas” adlı oyununu ilk sahnelenişinden günümüze dek yirmi yılı aşkın süredir Devlet Tiyatrolarının Ankara ve  Türkiye’nin birçok kentindeki sahnelerinde yüzlerce kez, seyircinin ilgisini sürdürerek oynamayı başarması  nedeniyle” Olcay Kavuzlu’ya verilecek. 

1987 yılında kuruluşundan bu yana otuz yıldır, Bulancaklıların karşılıksız emekleriyle kesintisiz her hafta perde açıp oyun oynayarak  tiyatro sevgisinin yaygınlaşmasına yaptıkları katkı nedeniyle Bulancak Sanat Tiyatrosuna da Seçici Kurul Özel Ödülü verilecek. 

ANADOLU’NUN EN İYİ OYUNCULARI

7. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri adayları arasında “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” kategorisinde Ankara Devlet Tiyatrolarının “Sacide” oyunundaki performansıyla  Fulya Koçak, kurumun bir diğer oyunu ‘Gayri Resmi Hurrem’deki oyunculuğuyla İpek Atagün Gezener ve Gülin Ersoy ile İzmir Devlet Tiyatrolarının”Yanık” oyununda yer alan Şebnem Doğruer yer alıyor. 

“Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” adayları ise Ankara Devlet Tiyatrolarının’Joko’nun Doğum Günü’ oyunundaki performansıyla Durukan Ordu, kurumun bir diğer oyunu ‘Yeraltından Notlar’la Murat Çidamlı ve ‘Tolstoy ve Anna’ ile Oktay Dal oldu. 

Yardımcı rollerde kadın ve erkek oyuncuları da seçecek olan seçici kurul, komedi, müzikli oyun ya da müzikal dalında “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” adaylarını şöyle sırladı; Ankara Devlet Tiyatrolarının ‘Kocasını Pişiren Kadın’ oyunundaki performansıyla Demet Bölükbaşı ve kurumun ‘Rumuz Goncagül’ adlı oyununda yer alan Dilara Keyf  Günüç ile Özge Mirzalı. 

Komedi, müzikli oyun ya da müzikal dalında “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” adayları İse şöyle; Ankara Devlet Tiyatrolarının’Felatun Bey ile Rakım Efendi’ oyunundaki performansıyla Bülent Çiftçi ve Ankara Sanat Tiyatrosunun ‘Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!’ adlı oyunundan Bülent Yıldıran ile Hakan Güven. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Öymen: Toplumun karşı durması gerekir

SONRAKİ HABER

Kayseri saldırısında yaralanan asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...