03 Şubat 2017 12:53

Öymen: Toplumun karşı durması gerekir

CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, anayasa değişikliğinin antidemokratik yapısına vurgu yaparak, toplumun buna karşı durması gerektiğini söyledi.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, anayasa değişiklik teklifinin antidemokratik yapısına vurgu yaparak, tek başına muhalefetin değil, bütün toplumun buna karşı durması gerektiğini söyledi. 

Yurttaş Girişimi ve Barış Bloku tarafından gerçekleştirilen “OHAL’de Anayasa Referandumu” toplantısı sonrasında Altan Öymen’le konuştuk.  Mecliste hızla geçirilen 18 maddelik anayasa değişikliğinin, antidemokratik yönüne dikkat çeken Öymen, “Mecliste süratle görüşülmesinden tutun da, kamuoyu tarafından izlenmemesinden tutun da, getirdiği hükümlerin her biri tek başına bile Mecliste görüşülen anayasa tasarısının kabul edilmemesini gerektirir. Herkesin bunu birbirine anlatması lazım” şeklinde konuştu. Öymen şunları söyledi: “Türkiye’de mevcut rejim bir sarsıntılar geçirmektedir. Mutlaka herkesin bu konuyla ilgilenmesi gerekir. Kamuoyunun önünde bu tartışılamadı. Çünkü, Meclis görüşmeleri yansıtılmıyordu çok. Daha dar bir zamana sığdırıldı.”  Referandum sürecinde propaganda eşitsizliğe dikkat çeken Öymen, “Meclisten sonra başlayacak propaganda süresinin eşitlik, esasına dayanmadan yürütüleceği anlaşılıyor. Çünkü; hükümet tarafı devletin imkanlarını kullanarak bu propagandayı yürütme kararında görülüyor. Onun için herkesin gerçekleri görerek, çalışmasını sürdürmekte fayda var” şeklinde konuştu.

Referandumda evet çıkmasının Türkiye demokrasisini büyük bir sarsıntıya uğratacağı konusunda uyarıda bulunan Öymen, “Hayır çıkarsa bu durumdan kurtulmuş olur” dedi.  
 

ÖNCEKİ HABER

Saadet Partisi: Biz bu pakete evet demeyiz

SONRAKİ HABER

Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri adayları belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...