03 Şubat 2017 12:45

CHP: Kurtulmuş’un sözleri itiraf ve suç!

CHP'li Yasemin Öney Cankurtaran Numan Kurtulmuş'un 'evet' denilmesinin terörle mücadeleye de 'evet' demek olacağı yönündeki sözlerini eleştirdi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un, referandumda “evet” denilmesinin terörle mücadeleye de “evet” demek olacağı yönündeki sözlerini değerlendirdi. 

Bu sözlerin aynı zamanda “bir itiraf ve suç” olduğunu ifade eden Cankurtaran, “Üstelik bugüne kadar terörle mücadele eden ve bu sürede şehit, gazi olanlara da saygısızlıktır. ‘Biz ne diye mücadele ettik’ demez mi bu insanlar? Ama Numan Kurtulmuş’a bir önerim var; yaş itibariyle asker ve polis olamaz ama sözlerinde inandırıcı olmak istiyorsa görevini bıraksın gitsin Şırnak ve Hakkari gibi terör sorunumuzun olduğu bir ilde gönüllü köy korucusu olarak terörle mücadelede bizzat görev alsın. O zaman daha inandırıcı olabilir” dedi.

Her gün yandaş kanallarda muhaliflere yönelik onca hakaret ve tehditlere karşılık da bir işlem yapılmadığını ifade eden Cankurtaran, “AKP yandaşları hukuktan üstün mü? Onlara hakaret ve tehdit etme hakkı mı verildi, yoksa AKP yandaşlarına soruşturma açılamaz diye gizli bir talimat mı” diye sordu.

KURTULMUŞ NE DEDİ?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliğine yaptığı ziyarette valilik toplantı salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Burada konuşan Kurtulmuş referandumda sandıktan önemli bir sonucun çıkacağını da savunarak, “Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus, referandumda sandiktan önemli bir sonuç çikacagini belirterek, “Yeni yönetim sistemiyle birlikte terör belasini, Allah’in izniyle bütünüyle bertaraf edecegiz ve bütün terör örgütlerine diz çöktürecegiz” dedi. 

Referandumda sandiktan önemli bir sonucun çikacagini da ifade eden Numan Kurtulmus, “Bu referandumdan sonra ortaya çikacak yeni yönetim modeli Allah’in izniyle mücadele gücümüzü daha fazla arttiracak. Millet bir kere daha terörle mücadeleye destek verdigini ortaya koyacak. Tarihi bir dönüm noktasinda Türkiye’de bir yönetim sistemi degisikligi öncesindeyiz. Sonuçlarinin hayirli, ugurlu olmasini temenni ediyoruz” seklinde konustu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB’a bağlı 23 odadan ‘hayır’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Saadet Partisi: Biz bu pakete evet demeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa