03 Şubat 2017 12:30

Ege’den ‘hayır’ rüzgarı esiyor

Muğla ve Aydın’da siyasi partiler hummalı bir çalışma yürüterek, halkı ‘hayır’a çağırıyor, neden ‘hayır” dediklerini kapı kapı dolaşarak anlatıyor.

Paylaş

Ege kentlerinde anayasa değişiklik referandumuna “hayır” demeye hazırlanan emek ve demokrasi güçleri çalışmalarına hız verdi. Muğla ve Aydın’da siyasi partiler de hummalı bir çalışma yürüterek, halkı ‘hayır’a çağırıyor.

Nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumuna geri sayım sürerken Muğla ve Aydın’da bulunan emek ve demokrasi güçleri ile siyasi partiler, referandumda ‘hayır’ çalışmalarını hızlandırdı. Siyasi partiler neden ‘hayır” dediklerini kapı kapı dolaşarak açıklayacaklarını dile getirdi. 

EV EV KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

Genel merkezin programı doğrultusunda başta Muğla olmak üzere tüm Ege Bölgesi’nde “hayır” çalışmalarına başladıklarını ifade eden HDP Muğla İl Eş Başkanı Mehmet Kaya, ev, ev, kapı, kapı dolaşarak toplumun tüm kesimlerine ulaşacaklarını söyledi. OHAL ile beraber Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklu olduğuna dikkat çeken Kaya, “Halkın oyunu almış ve meclise gelmiş olan Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimiz barış istedikleri için tutuklu. Bu şu demek aslında; halkın iradesi ve barış umudu tutuklu. O yüzden biz ne olursa olsun hayır diyeceğiz” dedi. 

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ RAHATSIZ

Başkanlık sistemi tartışmanın suni bir gündem olduğunu savunan EMEP Aydın İl Başkanı Aburrahman Saran da, işsizlik, yoksulluk ve ekonomik kriz var iken başkanlık sistemini tartışmanın elle tutulur bir yanının olmadığını söyledi.

‘TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HEDEFTE’ 

AKP ve MHP’nin yangından mal kaçırırcasına değişiklik paketini geçirdiğini ifade eden Eğitim Sen Aydın Şube Sekreteri Seyit Pak da, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ve sisteme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Pak, “Halkın, demokratik örgütlerin, sendikaların katıldığı bir anayasa tabii ki yapılmalıdır. Ancak şu an ki taslak tek bir insana her konuda söz ve yetkiyi veren bir anayasa. Bunu kabul etmemiz elbette mümkün değil.” diye konuştu. 

‘TASLAK HUKUK DEVLETİ İLKELERİNİ KARŞILAMIYOR’

Hükümetin ’90’lı yılları aşan antidemok-ratik uygulamalarının olduğunu vurgulayan İHD Aydın Şube Başkanı Enver Özdemir ise “Mevcut olan anayasa ya da başkanlık sistemi kesinlikle hukuk devleti ilkelerini karşılamıyor.” dedi.  Özdemir, “Sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentlerde yüzlerce insan yaşamını kaybetti. Evleri yakılıp yıkıldı. Taybet anaların cesetleri sokakların ortasında bekletildi. 10 yaşında çocuklarımızın cesetleri buzdolaplarında bekletildi. Aslında bu tablo bize ne yapmamız gerektiğini açıklıyor. Bunun için hayır diyeceğim. Tekçi diktatörlüğe hayır diyeceğim.” ifadelerini kullandı. (Muğla/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR’de ücretlere yüzde 8.53 zam yapıldı

SONRAKİ HABER

Alevilerden tepki: Anayasa teklifi Aleviler için felaket

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...