03 Şubat 2017 12:17

Reha Erdem’den Mithat Alam Film Merkezi’ne destek

Mithat Alam Kültür Merkezi'nin ekonomik zorluklar için bağlattığı bağış kampanyasına yönetmen Reha Erdem'den destek geldi.

Paylaş

Mithat Alam Film Merkezi ekonomik zorluklarına göğüs gerebilmek ve süre gelen etkinliklerin devamı için bir bağış kampanyası başlattı. Kampanyaya önemli bir destek Yönetmen Reha Erdem'den geldi. Erdem, Mithat Alam Film Merkezi yararına 21 Şubat'ta yeni filmi 'Koca Dünya'ya özel bir gala düzenleyecek.

Sinema dünyasının destekleriyle gerçekleşecek bu bağış kampanyasının ilk etkinliği olan ve Mithat Alam’ın anısına düzenlenecek bu galada, yönetmen Reha Erdem’in son filmi Koca Dünya izleyici ile buluşacak. Reha Erdem ve film ekibinin katılacağı film gösteriminin geliri, Mithat Alam Film Merkezi’nin gerçekleştirdiği Hisar Kısa Film Seçkisi, Türkiye Sineması Görsel Hafıza Projesi, Sinefil Dergisi, Sinema Söyleşileri Kitabı ve diğer etkinliklerinin gerçekleştirilebilmesi için kullanılacak.

KOCA DÜNYA İÇİN MİTHAT ALAM NE DEMİŞTİ?

Mithat Alam, Erdem’in son filmi “Koca Dünya” için şöyle demişti; “Az evvel bitirdim filmi ve allak bullak oldum. Çok fena çarptı beni, nefessiz kaldım, soluk alma ihtiyacı duydum, duyuyorum. Bu kadar karanlık bir masal mı olur? Çok daha ‘gerçekçi’ bir mizanseni olan (ve çok sevdiğimi bildiğiniz) Hayat Var bu kadar sert tokat atmamıştı bana. Bunu düşünmekteyim deminden beri; bu şiirsel ve masalsı anlatım nasıl oluyor da daha gerçekçi hikayesi olan Hayat Var’dan daha fazla derinden bir tokat çakabiliyor insana. İşte anlatım ustası Reha Beyin sırrı.”

Minimum 100 TL bağışla edinilebilecek gala davetiyeleri için bağışlarınızı aşağıda belirtilen hesap numarasına yapabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı
Garanti Bankası
Boğaziçi Üniversitesi Şubesi (şube kodu: 303)
HESAP NO: 6200062-5
IBAN CODE: TR 52 000 62000 3030 00062 00062
(Banka talimatınızda bağışın “Mithat Alam Film Merkezi” için yapıldığı notunu düşmenizi önemle rica ederiz. Aksi taktirde bağışınız bizlere ulaşamayacaktır.) (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Cezaevi ameliyatı engelliyor’ iddiası

SONRAKİ HABER

İSDEMİR’de ücretlere yüzde 8.53 zam yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...