03 Şubat 2017 10:52

Tuncel ve Kışanak'ın davaları Malatya'ya nakledildi

Tutuklu DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın davaları Malatya'ya nakledildi. 

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak hakkında açılan davanın “kamu güvenliği” gerekçesiyle başka kente nakledilmesi talebi Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından kabul edildi. İddianameyi kabul eden Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebini yerinde bulan Yargıtay, duruşmanın Malatya’ya nakline karar verdi. Dosyanın gönderileceği Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ilgili mahkemeyi belirledikten sonra duruşma tarihi verilecek. 

TUNCEL'E 135 YIL HAPİS TALEBİ

Sebahat Tuncel, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında bulunduğu 8 HDP’li vekilin gözaltına alınmasını protesto etmek için 4 Kasım 2016’da geldiği Diyarbakır Adliyesi önünde polislerce yaka paça gözaltına alınarak 6 Kasım’da tutuklanmıştı. Silivri Cezaevi’ne gönderilen Tuncel hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede 2012 ve 2016 yılları arasında katıldığı 16 eylem ve etkinlik, DBP’nin PM toplantılarında yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına katılması suçlama konusu yapıldı. Tuncel için “DTK üyesi” olarak bahsedilmesi dikkat çeken iddianamede, “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla 135 yıla kadar hapis cezası istendi. 

KIŞANAK'A 230 YIL HAPİS İSTEMİ 

Diyarbakır’da 25 Ekim'de gözaltına alınıp, 30 Ekim'de tutuklanarak Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’ne gönderilen ve görevden uzaklaştırılan Kışanak hakkında ise “Örgüt kurma ve yönetme”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve 41 defa “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla 230 yıla kadar hapis isteniyor. 

Tuncel ve Kışanak’ın ilk duruşması 25 Ocak’ta görülmüş, tahliye talepleri reddedilmişti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

İran’dan Amerikalı güreşçilere vize misillemesi

SONRAKİ HABER

Bob Marley'in 72. doğum günü kutlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...