11 Haziran 2012 09:27

180 yıllık bir öykü...

SURP Pırgiç Ermeni Hastanesi 180. kuruluş yıl dönümü kapsamında hastane bahçesinde ‘’Osmanlı’dan Bugüne 180 Yıllık Bir Öykü’’ adlı sergi açıldı.Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, 1832 yılından bu yana sağlık alanında hizmet veren hastanenin 180. yıl dönümünü kutl

180 yıllık bir öykü...
Paylaş

SURP Pırgiç Ermeni Hastanesi 180. kuruluş yıl dönümü kapsamında hastane bahçesinde ‘’Osmanlı’dan Bugüne 180 Yıllık Bir Öykü’’ adlı sergi açıldı.
Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, 1832 yılından bu yana sağlık alanında hizmet veren hastanenin 180. yıl dönümünü kutladığı belirtildi. Kutlamalar kapsamında hastanenin bahçesinde ‘’Osmanlı’dan Bugüne 180 Yıllık Bir Öykü’’ adlı bir sergi açıldığı kaydedilen açıklamada, sergide, ferman, berat, hüccet, mühür gibi arşiv belgeleri, dönemin Türk ve Ermeni basınında yer alan ilanlar, hastane müzesinde korunan objeler ve sararmış fotoğrafların yer aldığı kaydedildi.
Açıklamada, sergi kapsamında hazırlanan katalogda bu metinlerin ve belgelerin yanı sıra, bağışta bulunan hayırseverlerin, hastaneye hizmet veren mütevelli heyetlerinin ve önde gelen doktorların isimlerinin de yer aldığı dile getirildi.
Serginin 31 Temmuz tarihine kadar gezilebileceği ifade edilen açıklamada, 180. yıl dönümünün diğer önemli ürününün ise 1900-1910 yılları arasında basılan salnamelerin (yıllık) olduğu belirtildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aram Tigran Konservatuvarı Sanat Günleri sona erdi

SONRAKİ HABER

Ruhi Su Londra’daydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...