03 Şubat 2017 10:10

İzmir'den ses: Baskılar ‘Hayır’ı engelleyemeyecek

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yaptığı açıklamada, referandum öncesi artan baskıların 'Hayır'ı engelleyemeyeceğini ifade etti.

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Anayasa değişikliği referandumu öncesinde artan baskılarla ilgili Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Kurumlar adına ortak basın metnini okuyan SES İzmir Şube Eşbaşkanı Rukiye Çakır, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki süreçte dozu her geçen gün artan baskıların Anayasa değişikliği referandumu sürecine girildiği günlerde kendini daha fazla hissettirmeye başladığını söyledi. OHAL koşulları altında gidileceği kesinleşen referandum tartışmalara konu olduğunu ifade eden Çakır, "AKP, tek adam diktatörlüğünün yolunu açacak değişikliklerin referandumda onay almasının o kadar da kolay olmadığının farkında. Durum böyleyken iktidar yeni baskılar, gözaltılar, atak oyunlarıyla amacına ulaşmaya çalışıyor" dedi.

İktidarın referandum çalışmalarını siyaset alanının dışına taşıdığını belirten Çakır, bu süreçte barışı savunan akademisyenlerin mesleklerinden uzaklaştırıldığını, yasal hakları olan grev hakkını kullanan öğretmenlerin örgüt propagandası ile suçlanarak gözaltına alındığını, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin tutuklandığını hatırlattı. 

'HAYIR CEPHESİNİ BÜYÜTENLER İKTİDARIN HEDEFİNDE'

Hayır cephesinin büyütülmesi için çabalayan tüm kesimlerin daha referandum tarihi bile belirlenmemişken iktidarın hedefi haline geldiğini söyleyen Çakır, " İktidarın mesajı gayet açıktır: İtaat et, rahat et! Bu yolda her türlü zor aygıtıyla çaba gösterecekleri, hiçbir şey yapmaktan çekinmeyecekleri şimdiden görülmektedir. Tüm bu baskılar, ihraçlar, sürgünler, gözaltılar, tutuklamalar, referandum sürecinde yükselen hayır sesini kısamaz. Bu baskılar karşısında, Anayasa değişikliği referandumu sürecinde 'Hayır' cephesini büyüteceğimizi duyuruyor, yurttaşlarımızı, verecekleri hayır oyu ile ortak geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DBP’li Belediye Eş Başkanı Kar tutuklandı

SONRAKİ HABER

Ocak’ta iş cinayetlerinde 161 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...