11 Haziran 2012 09:27

Aram Tigran Konservatuvarı Sanat Günleri sona erdi

1. Aram Tigran Konservatuarı Sanat Günleri, Sümerpark Amfi Tiyatro’da yapılan final konseri ile sona erdi. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte sunuculuk yapan Tiyatrocu Ömer Şahin, Kürtlerin direnişleriyle günlük yaşamlarının birleşmesinden kaynaklı düğünlerinde bile marşlar çalındığını belirterek, “Kürt halkın

Aram Tigran Konservatuvarı Sanat Günleri sona erdi
Paylaş

1. Aram Tigran Konservatuarı Sanat Günleri, Sümerpark Amfi Tiyatro’da yapılan final konseri ile sona erdi. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte sunuculuk yapan Tiyatrocu Ömer Şahin, Kürtlerin direnişleriyle günlük yaşamlarının birleşmesinden kaynaklı düğünlerinde bile marşlar çalındığını belirterek, “Kürt halkına yönelik katliamlar devam ediyor, operasyonlarda belediye başkanlarımız tutuklanıyor ama Kürt halkı inatçıdır. Bu inatla yaşamın her alanında var olmaya devam ediyor” dedi.
Etkinlikte ilk olarak Aram Tigran Konservatuvarı Halk Dansları bölümünde okuyan öğrenciler, Hakkari yöresinden bir düğünü canlandırdı. Halk danslarının ardından konservatuvarın müzik bölümü öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. Öğrencilere konuk sanatçı olarak konsere katılan dünyaca ünlü Kürt Sanatçı Tara Jaff eşlik etti. Konser Sümerpark Amfi’yi dolduran yüzlerce yurttaş tarafından ayakta alkışlandı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aspendos Turandot’la başlıyor

SONRAKİ HABER

180 yıllık bir öykü...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...