03 Şubat 2017 09:32

Avukatları Ahmet Türk için tahliye başvurusu yaptı

Adli Tıp'tan “olumsuz” rapor verilen Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk için avukatları tahliye talebinde bulundu. 

Paylaş

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün sağlık durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporun çıkması üzerine avukatlar, Türk’ün tahliyesi için mahkemeye başvurdu. 

ATK tarafından hazırlanan rapor ve Türk’ün son dönemde yaptığı tetkiklere ilişkin raporlarla birlikte Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne tahliye başvurusunda bulunan avukat Erdal Kuzu, mahkemenin bugün içerisinde başvuruyu değerlendirmesi durumunda sonucun çıkabileceğini kaydetti. 

‘CEZAEVİNDE KALAMAZ KARARI BEKLİYORUZ' 

Raporlarla birlikte Türk’ün tahliyesini talep eden bir dilekçeyle başvuruda bulunduklarını dile getiren Kuzu, “ATK raporu Ahmet Türk’ün bütün hastalıklarının tespitini yaptı. Hem ATK raporu hem de kamuoyunda tanınan bir siyasetçi olması ve kamuoyunda duyarlılık oluşması nedeniyle bir an önce tahliyesine karar verilmesi talebinde bulunduk. ATK’nin yaptığı tespitlerin cezaevinde kalamayacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu şekilde anlaşılmasını istiyoruz. Umarım bugün bir karar çıkar, bekliyoruz” dedi. 

6 KEZ KENT DEĞİŞTİRDİ 

Ahmet Türk ile ilgili soruşturma Mardin’de, yargılandığı dava Diyarbakır’da olmasına rağmen, belediye eşbaşkanı olduğu Mardin’den önce İstanbul’daki Silivri Cezaevi’ne ardından da Elazığ Cezaevi’ne nakledildi.

Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Kasım’da Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinden alındıktan sonra 21 Kasım 2016’da evinden polislerce gözaltına alındı, 24 Kasım 2016’da da “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanarak, aynı gün apar topar bir şekilde İstanbul’daki Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Türk, 15 Ocak’ta da ani bir kararla Elazığ F Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Elazığ’a nakledilmesinin sebebi “Diyarbakır Cezaevi’nde yer yok” diye açıklandı ancak neden ilk olarak Silivri’ye götürüldüğü ise henüz açıklanmadı. 

25 Ocak’ta Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde muayene olan Türk, buradan da muayene için 30 Ocak’ta bir günlüğüne tekrar İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na nakledildi.

Türk, Silivri’den de bir günlüğüne Diyarbakır’daki duruşmaya götürüldü.

75 yaşındaki siyasetçi Ahmet Türk’ün, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan çıkarılırken, uzun namlulu silahları bulunan jandarmaların sıkıca koluna girerek ring aracına götürülmesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

TGS'den BirGün Çalışanı Mahir Kanaat'ın ailesine ziyaret

SONRAKİ HABER

Almanya: Türkiye’ye yönelik özel bir uygulama olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...