03 Şubat 2017 09:20

TGS'den BirGün Çalışanı Mahir Kanaat'ın ailesine ziyaret

TGS, tutuklu BirGün çalışanı Mahir Kanaat'ın eşi Sevgi Kanaat'ı evinde ziyaret etti ve desteklerini iletti.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Yönetimi, tutuklu BirGün Gazetesi Çalışanı Mahir Kanaat’ın ailesini ziyaret etti.

TGS İstanbul Şube Başkanı Ali Açar, Şube Sekreteri Sevgim Denizaltı ve Şube Yöneticisi  Vural Nasuhbeyoğlu’dan oluşan TGS heyeti, bu sabah Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde oturan Mahir Kanaat’ın eşi Sevgi Kanaat ile görüştü. Dün eşinin ilk kez bebeği Ali Poyraz’ı gördüğünü söyleyen ve  eşinin duygulandığını aktaran Sevgi Kanaat, "Mahir oğlunu görünce gözleri doldu. Neden tutuklandım bilmiyorum. 'FETÖ' ile suçlanmak kadar komik bir gerekçe olamaz. Bugünleri de atlatacağız diyerek tüm arkadaşlara selamlarını iletti” dedi.

Kızı Eylül’ün de sürekli babasını sorduğunu söyleyen Sevgi Kanaat, “Gazeteye hırsızlar girmiş baban bir süre onlarla kalacak diye tutuklandığını gizliyoruz. Açık görüşe kızımı da götüreceğim. Bu zor günleri de atlatacağız” diye konuştu.

‘TUTUKLU GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN’

TGS İstanbul Şube Başkanı Ali Açar da tutuklu gazeteciler konusuna dikkat çekerek “Meslektaşlarımızın somut deliller ortaya konulmadan, yazdıkları yazılar ve yaptıkları açıklamalardan dolayı ‘terör örgütü üyesi’ suçlamasıyla tutuklanması kabul edilemez. Biz TGS olarak basın ve ifade özgürlüğü konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz. Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılanmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alper: Son derece yozlaşmış bir kurul tablosu karşımızdaki

SONRAKİ HABER

Avukatları Ahmet Türk için tahliye başvurusu yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...