03 Şubat 2017 09:16

SES: Başkanlık sağlığa zararlı

Anayasa referandumunda “hayır” diyeceklerinin açıklayan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erdem , “Başkanlık sağlığa zararlıdır” dedi.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erdem, Anaysa referandumuna ilişkin sendika genel merkezlerinde basın toplantısı düzenledi. 

Referandumda “hayır” oyu kullanacaklarını açıklayan Erdem, “Koruyucu sağlık yerine muayenecilik sistemi getirmiş, sosyal hizmetleri adeta sadakaya dönüştürmüş, sağlık eğitiminin niteliği düşürülerek üniversiteler bilim yuvası olmaktan çıkarılmıştır” diyerek AKP hükümetleri dönemindeki sağlık politikasını anlattı. 

Sağlıkta bu sıkıntılar varken önümüzdeki referandumda Türkiye'nin tüm yetkilerinin “tek adam elinde” toplanmaya çalışıldığını ifade eden Erdem, “Başkanlık diye bize dayatılan sistem kamu sağlık hizmetlerinin piyasalaştırılması, katı katılım paylarının ve ilaç ücretlerinin arttırılması, halkın sağlık hizmetlerine ulaşımı önündeki engellerin daha da büyümesi demektir” dedi. Halkın sağlığını düşündükleri için “Başkanlık sağlığa zararlıdır” değerlendirmesinde bulunan Erdem, “İşyerlerimizde yaşam alanlarımızda SES olarak hayırı örgütleyeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

6 Şubat'taki 10 Ekim davasına katılım çağrısı

SONRAKİ HABER

Alper: Son derece yozlaşmış bir kurul tablosu karşımızdaki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...