11 Haziran 2012 09:27

Aspendos Turandot’la başlıyor

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu yıl Turandot Operası ile açılıyor. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği eser 14 Haziran Perşembe günü saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatro’da sahnelenecek.G. Puccini’nin 3 perdelik operası olan Turandot, bestecinin tamamlayamadığı son eseri. Turandot’un Çin Prense

Aspendos Turandot’la başlıyor
Paylaş

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu yıl Turandot Operası ile açılıyor. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği eser 14 Haziran Perşembe günü saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatro’da sahnelenecek.
G. Puccini’nin 3 perdelik operası olan Turandot, bestecinin tamamlayamadığı son eseri. Turandot’un Çin Prensesi’ni Kazakistan’dan gelen Konuk Soprano Gülzat Daurbayeva seslendirecek. İtalyan Tenor Rubens Pelizzari ise Calaf rolünde sahnede olacak.
Puccini’nin eseri Turandot’un librettosu Giuseppe Adami ve Renato Simoni tarafından yazıldı. Rejisörlüğünü Aytaç Manizade’nin yaptığı eserde, orkestrayı T. Gagliardo Varas yönetecek.
19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nin bu yıl Turandot’la yapılan açılışının ardından pek çok ülkeden gelen opera ve bale gösterimleri sahnelenecek. Estonya Ulusal Operası’nın Rigelotto’su, Ekaterinburg Devlet Akademik Opera ve Balesi’nin Prens Igor’u ve Aşk ve Ölüm’ü, Güney Kore Daegu Operası’nın La Traviata’sı, Çin Pekin Operası’nın Madam Butterfly’i  festival kapsamında Aspendos’da izlenilebilinir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya şampiyonu sponsor arıyor

SONRAKİ HABER

Aram Tigran Konservatuvarı Sanat Günleri sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...