03 Şubat 2017 07:52

Adli tıptan Ahmet Türk'ün tahliyesi için olumsuz rapor

İstanbul Adli Tıp Kurumu, Ahmet Türk'ün tahliye edilmesiyle ilgili olumsuz rapor verdi.

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’le ilgili Adli Tıp Kurumu’nun raporu tamamlandı. Raporda, “Altı ayda bir tıbbi kontrollerinin yapılması şartıyla, cezaevinde bulunması hayati tehlike oluşturmamaktadır” denildi. 

Sağlık durumu nedeniyle tutuksuz yargılanması konusunda yapılan başvurular sonucunda Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’le ilgili sağlık durumunun tespit edilmesi süreci başlatılmıştı. Türk’le ilgili son olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın hazırladığı rapor, Elazığ’a yollandı. Raporda, “Altı ayda bir tıbbi kontrollerinin yapılması şartıyla, cezaevinde bulunması hayati tehlike oluşturmamaktadır” denildi. 

Türk, son olarak hafta başında tutulduğu Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nden sağlık kontrolleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirilmişti. Türk burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından tekrar Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Türk’ün kalbinde pil ve gözlerinde katarakt rahatsızlığı bulunuyor. 

'CEZAEVİNDE KALMASI EZİYETTİR' 

Türk'ün İstanbul'daki avukatı Zeynep Ceren Boztoprak, Mardin Sulh Ceza Mahkemesi'ne Türk'ün durumuna ilişkin tahliye talebinde bulunacaklarını söyledi. Mahkemenin rapora bağlı olmadığını belirten Boztoprak, "Her ne kadar 'cezaevinde kalabilir' raporu verilse de bu koşullarda bir insanın cezaevinde kalması eziyettir" dedi. Boztoprak, Türk'ün tahliye edilmesi için hukuki tüm yolları deneyeceklerini sözlerine ekledi. 

'ŞU AN TAHLİYE TALEBİNDE BULUNUYORUZ'

Raporu değerlendiren Türk’ün avukatı Erdal Kuzu, “Rapor, takdirini mahkemeye bırakmış. Son söz Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemenindir. Bize göre yapılan bu hastalık tenkitiyle cezaevinde kalamayacağı tespit edildi. Bu net olarak ortaya çıktı. Fakat ATK her zaman yaptığı gibi işin sorumluluğunu almaktan kaçınmış. İlgili makamların bu raporun içeriğini dikkate alıp tahliye vermesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunun için şu an talepte bulunuyoruz” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Memiş Sarı: Talepler kabul edilmezse İzmir'de hayat durur

SONRAKİ HABER

Eşcinsel Hakem Dinçdağ MHK başkanlığına aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa