03 Şubat 2017 07:31

'KARBEL işçilerinin grevi bize örnek oldu'

İzmir’in çeşitli belediyelerindeki işçiler grevdeki KARBEL işçilerinin yalnız olmadığını, mücadeleyi tüm İzmir'e yaymaya hazır olduklarını belirtti.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Karabağlar Belediyesi'nde (KARBEL) 4. güne giren bine yakın Genel İş üyesinin grevi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca, Karşıyaka ve Bayraklı  belediyelerinde çalışan işçilerle konuştuk.  

KARBEL işçilerinin yalnız olmadığını vurgulayan işçiler, gerekirse bu mücadeleyi tüm İzmir'e yaymaya hazır olduklarını söylediler. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na işçilerin taleplerini karşılama çağrısında bulunan işçiler, belediye işçilerinin yaşadıkları sorunlarının çözümünün ise kadrodan geçtiğini vurguladılar. 

Genel İş İzmir 5 Nolu Şube üyesi ve Buca Belediyesi Temizlik İşleri Çalışanı Olcay Çalık,  KARBEL işçilerinin sonuna kadar arkalarında olduğunu belirterek "Grevlerinin sonuna kadar destekçisiyiz. Bizler de aynı durumdayız, ne tür şartlar altında çalıştıklarını emeklerinin karşılıklarını alamadıklarını biliyoruz. Bugün onlara yarın bize. Umut ediyorum direndikleri mücadelenin karşılığını alacaklar. Bu sorunların çözümü ise ancak bütün belediye işçilerinin kadrolu olmasından geçiyor. Belediye şirketi de olsa taşeron uygulaması sonlandırılmalı. Belediye işçilerinin çektiği bu zulüm artık ortadan kaldırılmalı. Karabağlar Belediye Başkanı işçilerin sesini duysun, işçilerin emeğinin karşılığını versinler. İşçi varsa onlar da var, işçi yoksa onlar da yok. Bütün İzmirlileri, KARBEL işçilerini desteklemeye davet ediyoruz" dedi.  

Genel İş İzmir 3 Nolu Şube üyesi İZELMAN İşyeri Temsilcisi Yılmaz Altun, Karabağlar işçilerinin bugünkü şartlarda çok zor olanı başardığını ifade ederek şunları söyledi "OHAL'in, baskı ve anti demokratik yasaların uygulandığı bir dönemde grevi hayata geçirdiler. İZELMAN işçileri olarak bizler de bu eylemi sonuna kadar destekliyoruz. KARBEL işçisinin mücadelesini İzmir'e yaymaya çalışacağız. Kendilerini sosyal demokrat olarak nitelendiren belediye yönetimleri bizi alanlara, grevlere mecbur bırakmamalı".  

'SIRADA İZELMAN VE İZENERJİ VAR'

Benzer bir durum karşısıdna İZELMAN ve İZENERJİ'de devam eden TİS sürecinin İzmir halkına sancılı günler yaşatabileceğini de ekleyen Altun  "Bunların yaşanmaması için işçiler, emekçiler olarak her zaman masada iş barışı içinde toplu sözleşme imzalamak istiyoruz. Emekçilerin hakkının verilmesini ve hayat şartları karşısında mağdur edilmemesini istiyoruz. Bizler, doğumdan, ölüme İzmir halkına hizmet veriyoruz. Bu işçilere bu reva görülmemeli. İşçilere daha iyi hizmet vermek için çağrımıza kulak versinler" dedi. 

'DÜN İZBAN BUGÜN KARBEL'

Genel İş İzmir 2 Nolu Şube üyesi ve İZENERJİ temsilcisi Cihan Erdoğmuş, dün İZBAN bugün ise KARBEL işçilerinin kendilerine örnek olduğunun altını çizerek "OHAL sürecine rağmen grevlerin yapılabileceğini gösterdiler.  Bu ateş yarın İZELMAN ve İZENERJİ işçilerinin TİS sürecinde devam edecek. Belediye başkanının işçilerin taleplerini kabul etmeme durumunda bize bu mücadeleyi bütün İzmir'e yayma görevi düşüyor. Önümüzde bir referandum süreci var bu süreçte de işçilerin birliği sağlanmalı. Tek adam diktatörlüğü geldiğinde bu yapılan grevler mümkün olmayacak. Bütün kazanılmış haklarımız tırpanlanacak. İzmirli belediyeler kendilerini sosyal demokrat olarak nitelendiriyor ama hükümetin çıkardığı anti demokratik yasaların arkasına sığınabiliyor. Emeğin arkasında dursunlar" dedi. 

'TİS BİTSİN Kİ HAYIR SÜRECİ ÖRGÜTLENSİN'

Deniz Şahin Gümüştekin (Genel İş 5 Nolu Şube üyesi KENT AŞ Temsilcisi): Hükümet, çıkardığı yasalarla bizler için hayatı daha da zorlaştırırken kendilerini sosyal demokrat olarak tanımlayan belediyeler daha fazla emekçiden yana olmalı. Özellikle Karabağlar işçileri, referandum sürecinde hayır örgütlemesi gerekirken bu greve çıkmaya mecbur bırakılmamalıydı. Karabağlar Belediye başkanı bir an önce KARBEL işçilerinin taleplerini karşılamaya davet ediyoruz.  Bu TİS süreci bir an önce bitsin ki işçiler sokak sokak hayırı örgütleyebilsin. Biz emekçiler hiç bir zaman Türkiye'de hakkımızı alabildiğimize inanmıyoruz. Türkiye'de işçi olmak çok zor. 

'ÇÖZÜM KADRODA'

Burhan Gürbulak (Genel İş İzmir 6 Nolu Şube üyesi Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Baştemsilcisi): İşçi sınıfı birlik olduğunda bu grevin kazanılacağını ve emekçilerin istediğinin olacağını düşünüyorum.  Bunun için de biz de KARBEL emekçilerinin yanındayız. Hükümet oy isterken vaat ettiği kadroyu işçilere teslim etmelidir. Taşeronlaşmanın ortadan kalkması ile bizim bu sorunlarımızın çözümü sağlanabilir.  Karabağlar Belediye Başkanı kendi emekçilerinin taleplerine kulak tıkamamalı ve yerine getirmelidir.
 

ÖNCEKİ HABER

‘Hayır’ afişi yapan 3 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Memiş Sarı: Talepler kabul edilmezse İzmir'de hayat durur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...