03 Şubat 2017 06:29

HDP Milletvekili Yıldırım: Referandum hesap sorma günüdür

Referandum seçimini seferberlik hamlesi olarak değerlendiren HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 'Referandum, hesap sorma günüdür' dedi.

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, startını verdikleri referandum çalışmaları ve hükümetin bölgeye yönelik sürdürdüğü politikaların sandıklara yansımasına ilişkin DİHABER’E değerlendirmelerde bulundu.

‘REFERANDUM DA ÇOK GÜÇLÜ CEVAP VERECEĞİZ’

Yıldırım, “Kendi başkanlık hayallerini engelleyecek olan gücün HDP olduğunu biliyorlar. Bu yönüyle yürütülen operasyonlar hukuki olmaktan, yargısal olmaktan ziyade mesnetsiz suçlamalarla siyasi operasyonlardır. Bu nedenle referandumda çok güçlü irade beyanı ile özellikle eş başkanlarımızın, milletvekillerimizin ve arkadaşlarımızın tutuklanmasına çok güçlü bir cevap vereceğiz” dedi.

‘HAYIR’ SAVAŞ POLİTİKALARINI MAHKUM ETMEKTİR’

Referandumda ‘Hayır’ çıkması ile birlikte savaş politikalarının durdurulacağını ve kalıcı barış kapılarının aralanacağını dile getiren Yıldırım, “Bu süreçte ‘Evet’ demek, faşizme tekabül eden son bir buçuk yıllık uygulamaları kabul etmek demektir. Buna ‘Hayır’ demek ve özelliklede Kürdistan’da bir ‘Hayır’ demek, bu politikalara güçlü bir cevap, bir reddediş ve bunları mahkûm etmek demektir. Halkımız güçlü bir ‘Hayır’ ile yürütülen özel savaşı, kirli savaşı sonlandıracaktır” diye konuştu.

‘HESAP SORMAK GÜNÜ’

Referandum seçimini “Hesap sorma günü” olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Yıldırım, şöyle dedi: “Miray bebeklerin, Taybet anaların, Mehmet Tunçların, vahşet bodrumlarının, gasp edilmiş belediyelerin, tutuklanmış milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının hesabının sorulması günüdür. Bizim açımızdan bu yönüyle referandum iki anlam taşıyor, yetinilmek istenen tek adam rejimini ret etmek diğeri ise özellikle son bir buçuk yıllık kirli uygulamaların, despotik uygulamaların hesabının sorulmasıdır.” (DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Elektrikli ev aletlerinde ÖTV, referanduma kadar kaldırıldı

SONRAKİ HABER

‘Libya-İtalya sığınmacı rotasının durdurmanın zamanı geldi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...