03 Şubat 2017 06:02

4 ay ceza alan Hakan Çalhanoğlu: Babam imzayı at dedi

CAS'tan aldığı 4 aylık cezaya dair konuşan Hakan Çalhanoğlu, 'Babam imzayı at dedi. Ben de attım. Bizim kültürümüzde babaya karşı çıkılmaz' dedi.

Paylaş

Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Bayer Leverkusen’de forma giyen Hakan Çalhanoğlu’ya 4 ay ceza kesi. 2012 yılından beri devam eden davada CAS ayrıca Çalhanoğlu’nun Trabzonspor’a 100 bin avro ödemesine karar verdi.

Express Gazetesi’ne konuşan Hakan Çalhanoğlu, “Babam at imzayı dedi” diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Çalhanoğlu, 2011’de Karlsruhe SC’de futbol oynadığı dönemde Trabzonspor ile yapılan mukaveleye dair şunları söyledi: “Ben 17 yaşındaydım ve Karlsruhe SC’de futbol oynuyordum. Tesadüfen bir arkadaşımdan, babamın Darmstadt şehrinde bir restorantta Trabzonsporlu bir yönetici ile buluştuğunu öğrendim. Sonra Bektaş Demirtaş’ı aradım, bana yardımcı olabilir mi diye sordum. Babam, o görüşmeden sonra eve geldi ve bana bu mukaveleyi imzalayacaksın dedi.”

‘BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE BABAYA KARŞI ÇIKILMAZ’

“Neden bu mukaveleye karşı çıkmadınız?” sorusuna Hakan Çalhanoğlu’nun, “Bizim kültürümüzde, babaya karşı çıkılmaz. Ben henüz 17 yaşındaydım, olup biteni tam olarak kavrayamadım. Benim kafamda sadece futbol vardı ve babama güveniyordum. Şimdi babam, büyük bir hata yaptığının bilincinde ve bu durum onu da üzüyor. Babam, halen benim babamdır, ama o benim kariyerime asla bir daha karışamayacak” cevabını verdiği aktarıldı.

KULÜBÜM İÇİN ÜZÜLÜYORUM

“Bu olay benim kariyerimde ilerlememi engellemez, hatta bundan daha güçlenerek çıkacağım” dediği belirtilen Hakan Çalhanoğlu, formasını giydiği Bayer Leverkusen için şu ifadelere yer verdi: “Benim için en üzücü olan, kulübüm Leverkusen’in bu mevzuya dahil edilmesi. Aslında bu kulübün olayla hiçbir bağlantısı yok. Hocam Roger Schmidt ile bu mevzuyu uzun uzun konuştuk. Tamamen futbola konsantre olmam gerektiğini söyledi.”

4 ay futboldan men cezası alan Hakan Çalhanoğlu, 21 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek olan Bundesliga’da, bu sezon kalan 15 maçta forma giyemeyecek.

LEVERKUSEN: AĞIR BİR DARBE OLDU

Bayern Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler bu durumun takım için ağır bir darbe olduğunu belirterek “Bayer Leverkusen, 2011 yılında gerçekleşen olayla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen ağır bir şekilde cezalandırılıyor. Sezonun uzun bir döneminde çok önemli bir oyuncumuz, takımdan eksik olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Hakan Çalhanoğlu, 2014’te Hamburg’dan 14,5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Bayer Leverkusen’e transfer olmuştu. Bu sezon iyi bir performans yakalayan Çalhanoğlu, Bundesliga’da forma giydiği 15 maçta 6 gol attı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Delillere rağmen IŞİD sanığının beyanı inandırıcı bulundu!

SONRAKİ HABER

HDP’li Sarıyıldız ve Irmak’a 3 yıla kadar hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa